Open tuin 'Onder de Heg'
Open tuin 'Onder de Heg' F.Altena

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

31 mei 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

31 mei 2019

Driebergen-Rijsenburg

Repair Café bij De Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé bij De Inloop Driebergen is elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00-15.30 uur. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers, alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad. Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien.

Leersum

Archeologisch koffie uur
19:00 Hoflaan 31
Het koffie uur vindt plaats in de nieuwe ruimte van de Tijdlijn, in de bibliotheek. Tevens is de nieuwe tentoonstelling van de Tijdlijn te zien over de Indische mensen in Leersum en Amerongen. De toegang tot het koffie uur en de tentoonstelling is gratis. Albert Heijn Leersum verzorgt de koffie/thee en iets lekkers bij het koffie uur. De beheerder van de Tijdlijn is aanwezig bij het koffie uur en vaak ook de gemeente-archeoloog.

1 juni 2019

Maarn

Vlooienmarkt centrum Maarn
9:00 Schoollaan 40
De markt word gehouden op het Bel-plein en op de Schoollaan van 10.00 tot 17.00 uur. Er is er een groot aanbod van antiek en curiosa zoals glaswerk plateel meubels enz. De meest uit een lopende dingen zoals boeken, glaswerk, meubels speelgoed, curiosa, antiek, gereedschap enz. Ook zal er veel klein antiek te koop aangeboden worden. Het aanbod van echte mooie spullen zal groot zijn maanden geleden zijn wij al benaderd door mensen die graag een kraam wilden huren. Inlichtingen via 0343442962.

Amerongen

Laatste innamedag Snuffelmarkt
9:00 Bertus Leendersweg
De laatste inname-dag voor de Snuffelmarkt, die op zaterdag 15 juni gehouden wordt, zal op zaterdag 1 juni plaatsvinden tussen 9.00 en 11.30 uur. Er zijn al veel spullen ingebracht maar er kan nog steeds van alles bij De inname is evenals vorige keren aan de Bertus Leendersweg, aan de achterzijde van de Opslagman. Om spullen op te laten halen, kunnen belangstellenden contact opnemen met Klaas Brouwer: tel: (0343) 452416 e-mail: k.brouwer@clv.nl.

Langbroek

Open tuindagen 'Onder de Heg' Langbroek
10:00 Wijkerweg 1c
Op 1 en 2 juni zijn weer de jaarlijkse open tuindagen in Lisette Altena's tuin 'Onder de Heg' in Langbroek. Een tuin met kleurrijke borders van rozen, floxen, geraniums, hosta's en een moestuin met fruitbomen en bessenstruiken. De tuin is naar eigen ontwerp aangelegd en biedt achter het huis een weids uitzicht over het landschap van de Langbroekerwetering. De tuin is open van 10.00 – 17.00 en de toegang is gratis. De opbrengst van de verkoop van planten, plantenboeken, koffie en thee is voor het project sociaal tuinieren van de Nederlandse Tuinen stichting. Velt afd. West Betuwe staat met een kraampje waar u informatie kunt krijgen over ecologisch tuinieren. 'Onder de Heg' Wijkerweg 1c, 3947NH Langbroek. Kom op de fiets of parkeer aan de Wijkerweg.

2 juni 2019

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

3 juni 2019

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Soosjaal - Darttoernooi
19:00 Engweg 24E
Soosjaal: activiteitenavond voor jongeren met autisme Op maandag 3 juni 2019 is er weer een Soosjaal ontmoetingsavond voor jongeren met autisme t/m 18 jaar. Deze keer is de activiteit: Darttoernooi. Doel van de avond is elkaar te ontmoeten in een veilige setting. Jongeren die liever niet meteen deelnemen maar willen toekijken zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij kunnen bijvoorbeeld een spelletje doen, tafeltennissen of poolen. Voor ouders is er ook de mogelijkheid tot ontmoeting en ontspanning. De avond start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De locatie is: Jongerencentrum DJOI, Engweg 24E. Tevens zoeken we voor deze avonden nog vrijwilligers die het leuk vinden om Soosjaal eens per maand met een professional te draaien. Voor meer info mail naar sharon.breeschooten@samenopdeheuvelrug.nl of bel naar 0622999836.

Maarn

3 juni Alzheimer Café Maarn
13:30 Trompstaete 48
Maandagmiddag 3 juni is er in het Trefpunt, Trompstaete 48 weer een Alzheimer Café. Het thema is 'Op bezoek bij een dierbare met dementie'. Spreker is Marcelle Mulder, humanistisch raadsvrouw en werkzaam als beleidsadviseur geestelijke zorg bij Patyna in Friesland. Zij werkt daar met verzorgenden voor ouderen en hun familie/vrienden. Het verhaal/gesprek gaat over het belang van contact maken met elkaar als een van ons hersenbeschadiging heeft en hoe je dat zou kunnen doen. Onder andere naar aanleiding van haar boek "Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten". We spreken met elkaar over wat dementie met je vermogens tot contact-maken doet en over de mogelijkheden om elkaar toch te bereiken. Het café gaat open om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren.

5 juni 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden (in verband met inkopen en de voorbereiding) tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur, anders worden de kosten in rekening gebracht.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Driebergen

Balsport voor kinderen van 5 - 7 jaar
15:45 Akkerweg 40
Wat is er leuker voor jonge kinderen dan een uur lang balspelletjes te doen en gewoon lekker te bewegen? Op deze woensdag kan je komen kennismaken met de BBsC: de basketbalschool van Blue Arrows Basketball. Spelletjes met een basketbal sausje. In juni kan je gratis meedoen. Daarna stoppen we tot eind augustus. Vond je het leuk koop dan een tien rittenkaart voor 30,- euro. Natuurlijk zijn er ook groepen voor oudere kinderen. Informatie: info@bluearrows.nl

Leersum

Zomerbridge
19:30 Hoflaan 29
Vanaf 5 juni organiseert Larsheim Bridge weer wekelijks zomerbridge wedstrijden. Inschrijfgeld 2,50 euro per persoon. Iedere bridger die woont of vakantie viert op de Utrechtse Heuvelrug is welkom. Na afloop is er een gezellige nazit en worden de uitslagen bekend gemaakt.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie