Kerstconcert in Bunnik
Kerstconcert in Bunnik Frans van Es

VKKD zoekt projectzangers voor jubileum slotconcert

26 mei 2019 om 13:00 lokaal Deel je nieuws

Het VrouwenKamerKoor Driebergen viert het volgende seizoen haar 30-jarig bestaan. De voorbereidingen voor het jubileumconcert zijn al gestart. De leden hebben met de dirigent een selectie gemaakt van de mooiste liederen van de afgelopen jaren. Omdat dit er te veel waren voor één concert, staan er nu zelfs twee optredens op stapel! Op 15 december zal het koor de favoriete kerstmuziek zingen, waaronder uiteraard de Christmas Carols van Benjamin Britten, waarvoor het koor ooit werd opgericht, maar ook modernere stukken van Goodall, met begeleiding door harpiste Saskia Rekké uit Bunnik. Het tweede concert vindt plaats op 19 april volgend jaar en hier zullen de koorleden hun andere favorieten ten gehore brengen, variërend van een mis (samengesteld uit oa Caplet en Strategier) tot Franck (l'Ange gardien) en Krenek (Three madrigals). 

Helaas zal dit ook meteen het laatste concert zijn. Omdat zowel het aantal leden als de subsidies de laatste jaren teruglopen ziet het koor zich genoodzaakt om er na dertig jaar een punt achter te zetten.

Voor beide concerten is het mogelijk als project-koorlid mee te zingen. Voorzitter Jacqueline van Kleef: "Het is een unieke gelegenheid om de mooiste muziek te zingen die voor vrouwenkoren is geschreven. We hopen ook dat er diverse oud-leden mee willen zingen.” Het eenmalige project-lidmaatschap kost 100 euro per concert, of 180 voor beide. Het Kerstproject start na de zomer op 6 september, het Jubileumproject in januari. De repetities zijn op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur in Zeist, momenteel nog in de kapel van De Amandelhof (najaar in de Mirtehof). Voor belangstellenden wordt op 14 juni een open repetitie gehouden.
Kijk voor meer informatie op onze website: vrouwenkamerkoordriebergen.nl
Of bel 030-2688852 of  0343-520175.

advertentie
advertentie