Afbeelding
Henny Jansen

'Hoogspanningsleiding geeft geen verhoogd risico bij kinderopvang'

20 mei 2019 om 12:14 lokaal

MAARN Inwoners van Maarn hebben vragen gesteld over mogelijke gezondheidsrisico's van de hoogspanningsleiding die in de buurt ligt van kinderopvang De Trommelaar. Uit een magneetveldzone-onderzoek in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is gebleken, dat er geen verhoogd gezondheidsrisico is voor kinderen die naar deze opvang gaan.

Ook het personeel loopt volgens het onderzoek geen verhoogd risico. 

VOORZORGZONE ,,Slechts een klein deel van het gebouw, waar de buitenschoolse opvang en de peutergroep zich bevinden, valt binnen de landelijke voorzorgzone van 0,4 μT. Er is echter geen verhoogd risico op basis van de huidige wetenschappelijke inzichten, omdat de kinderen hier slecht relatief kort verblijven", aldus de gemeente.

REKENING HOUDEN Wel geeft GGD regio Utrecht het advies om in toekomstige plannen rekening te houden met de hoogspanningslijn. ,,De gemeente neemt dit advies mee in toekomstige plannen om de kinderopvang te verhuizen, met als doel scholen en opvang onder één dak te huisvesten. Dit is ook onderdeel van de recentelijk gepubliceerde plannen voor een multifunctionele accommodatie in Maarn."

GEÏNFORMEERD De kinderopvangorganisatie heeft ouders persoonlijk geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek

advertentie
advertentie