Eeuwenoud Kerkhof
Eeuwenoud Kerkhof Jan de Jong

Wandelen langs de rijke natuur en historie in het Amerongse Bos

17 mei 2019 om 10:33 lokaal Deel je nieuws

Amerongen is omringd door rijke natuur en mooie en waardevolle historie.

Aan de voet van de Amerongse berg komen deze twee onderwerpen samen en vloeien naadloos  in elkaar over. Wat bijvoorbeeld te denken van het oudste bosdeel, waar u het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug bereikt. U vindt daar nog veel overblijfselen van eeuwenoude  grafheuvels, maar ook sporen van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens een mooie zomeravondwandeling  gaat een gids van Utrechts Landschap, samen met u, deze kenmerkende eigenschappen ontdekken.

Langs een steilrand, met uitzicht op het statige Kasteel Amerongen, via een voormalige galgenberg en een eeuwenoud kerkhof, waar een stuk historie van Amerongen zichtbaar wordt, wandelen we naar de oudste laan van het bos. Waarvoor dienden toch al die schuren die we tegen komen?

We gaan ontdekken welke bomen daar staan en wat hun eigenschappen zijn. Maar we maken ook een uitstapje naar het heden. Wat doet Utrechts Landschap met het bos en hoe wordt het onderhouden?

Kortom reden genoeg om u een keer aan te sluiten bij een gezellige en leerzame wandeling.

De wandeling vindt plaats op woensdag 5 juni.

We vertrekken om 19.00 uur vanaf het Informatiecentrum van het Utrechts Landschap aan de  Veenseweg 8 te Amerongen. Als u uw hond aangelijnd houdt, mag hij mee.

Parkeren kunt u bij Sportpark De Burgwal, enkele minuten lopen vanaf ons vertrekpunt.

Deelname staat open voor jong en oud en is gratis.

advertentie
advertentie