Afbeelding
Willy Marks

Bijzondere vrijwilligers op Koningsdag Driebergen

28 april 2019 om 19:58 lokaal

DRIEBERGEN Vier vluchtelingen en statushouders hebben afgelopen Koningsdag als vrijwilliger geholpen tijdens de festiviteiten in Driebergen. 

De vrijwilligers zijn ingezet om de afzettingen bij de uitvalswegen in de gaten te houden. Auto's en fietsers mogen hier bijvoorbeeld niet langs. Ambulances wel. Op verzoek van de Oranjevereniging zorgde 'Prima Perspectief' voor de vier van die vrijwilligers. 'Prima Perspectief' bemiddelt nieuwkomers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug naar vrijwilligerswerk. Op die manier doen zij werkervaring op en wordt hun integratie vergemakkelijkt. Nieuwkomers zijn asielzoekers en statushouders uit landen als Syrië, Jemen en Nigeria. Van de vier vrijwilligers die op Koningsdag deelnamen, kwamen er drie van het AZC in Leersum en één uit Driebergen.

Ondertussen leerden de nieuwkomers al doende wat Koningsdag betekent. Ze proefden de sfeer op zo'n dag en informeerden naar de gewoontes. Heeft u plek voor nieuwkomers bij goede doelen, zoals nu met succes gebeurde op Koningsdag, bel dan projectleider Willy Marks van 'Prima Perspectief' via 06 – 80 16 59 80.
 

advertentie
advertentie