Vlnr: Mevrouw Naafs, burgemeester Frits Naafs, wethouder Chantal Broekhuis, Emile van Zinnicq Bergmann, Piet van Dijk (voorzitter Wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.)
Vlnr: Mevrouw Naafs, burgemeester Frits Naafs, wethouder Chantal Broekhuis, Emile van Zinnicq Bergmann, Piet van Dijk (voorzitter Wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.) Janneke Eigeman

Burgemeester Naafs en wethouder Broekhuis tellen reeën op de Heuvelrug

7 april 2019 om 19:35 lokaal

MAARSBERGEN Burgemeester Frits Naafs en wethouder Chantal Broekhuis hebben zaterdagmorgen de reeën geteld rond Maarsbergen. Zij waren die ochtend te gast bij de lokale jagersvereniging, Wildbeheereenheid Kromme Rijn en omstreken. Die organiseerde dit weekend de jaarlijkse reewildtelling waar alle burgemeesters en wethouders uit de streek voor uitgenodigd waren. De leden van de wildbeheereenheid telden dit weekend circa 1.100 reeën. 

Burgemeester Naafs, zijn echtgenote en wethouder Broekhuis moesten deze zaterdagochtend vroeg op. Rond half zeven werden ze verwacht op het afgesproken punt bij Maarsbergen. Daar wachtte jager Emile van Zinnicq Bergmann hen op om hen mee te nemen op de ochtendtelling. Tijdens de jaarlijkse telling wordt het aantal reeën in kaart gebracht, evenals het geslacht van de dieren (bokken of geiten) en de leeftijd. Omdat de telling zo'n 2 tot 2,5 uur in beslag nam, was er voldoende gelegenheid om uitgebreid in te gaan op de vele facetten van jagen en beheer. De burgemeester en de wethouder hadden dan ook veel vragen, die stuk voor stuk beantwoord werden. 

Zowel burgemeester Naafs als wethouder Broekhuis waren onder de indruk van de kennis, kunde en activiteiten van de leden. Naafs: ,,Ik ben blij dat ik ben ingegaan op de uitnodiging van de Wildbeheereenheid om kennis te maken met hun werk. Ik ben deze ochtend aangenaam verrast door alles wat de leden van de Wildbeheereenheid doen in het landschap." Ook Broekhuis was zeer te spreken over de invulling van de ochtend en de kennismaking met de wildbeheereenheid.

advertentie
advertentie