Afbeelding
Gizella Komondy

Concert vol passie in Maartenskerk

5 april 2019 om 11:00 lokaal

DOORN Het belooft zaterdag 13 april om 20.00 uur een magische avond te worden in de Maartenskerk. Zes Doornse dames vertellen waarom het passieconcert The Crucifixion met hun koor Cantiamo, onder leiding van dirigent en inspirator Arie Perk, in de eeuwenoude Maartenskerk zo enorm de moeite waard is. Anne-Marie Gaasbeek: ,,De Engelse componist en organist John Stainer schreef dit concert in 1887 voor gemengde koren, orgel en tenor- en bassolo's. Het is verbazingwekkend mooi geschreven om vierstemmig te zingen." p 3

De begeleiding van de inspirerende dirigent Arie Perk, in combinatie met het prachtige pianospel van Barbera Sinte Maartensdijk en de indrukwekkende tonen die organist Wim Brunsveld voortbrengt uit het kerkorgel, staan garant voor een mooie avond in de Doornse Maartenskerk. Mitch Raeamakers en Bas Kuijlenburg toppen het concert helemaal af met hun solo's voor tenor en bas.

DIRIGENT Arie Perk studeerde aan het Utrechts Conservatorium af op koordirectie. De Doornse koorleden Annemarie, Ellen, Andrea, Cecile, Shiyamala en Frederieke zijn het eens: "Onze dirigent is super muzikaal en inspireert ons allemaal." Cecile: "Hij zingt alle stukken mee en kent alles uit zijn hoofd. Hij is dé reden om lid te worden van dit koor."

AKOESTIEK De Maartenskerk, gesticht in 1180, is de oudste kerk van de provincie Utrecht en wordt door vriend en vijand geroemd om de geweldige akoestiek. Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseerde ruim 30 jaar goed bezochte kamermuziekconcerten met (inter) nationale topmusici die met veel plezier in deze kerk musiceerden.

REPERTOIRE The Crucifixion, ook wel passie genoemd, vertelt het bijbelse lijdensverhaal van Christus vanaf het moment dat Jezus met zijn discipelen aankomt bij de hof van Getsemane tot aan zijn dood aan het kruis. Na de pauze zingt het koor lichtere muziekstukken van Händel, Mendelssohn, Verdi en Mozart onder begeleiding van pianiste Barbera Sinte Maartensdijk. Laat u vooral verrassen door dit afwisselende repertoire!

BIJZONDER The Crucifixion wordt ook door andere koren gezongen. Wat maakt dit concert bijzonder? "De akoestiek en sfeer in onze eigen, prachtige Maartenskerk, de geweldige solisten, de fantastische begeleiding van onze pianiste, organist en dirigent en de passie voor zingen van ons gemengde koor met 80 leden tussen de 40 en 85 jaar."

Plaats: Maartenskerk, Kerkplein, 3941 HV Doorn

Kaarten: 17,50 euro.

Aanvang: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur)

Kaartverkoop: www.cantiamo-austerlitz.nl of 06-18144641 of aan de deur van de kerk op de avond van het concert.

advertentie
advertentie