KCD E1 kampioen!
KCD E1 kampioen! KCD

Succesvol zaalseizoen voor KCDers

3 april 2019 om 06:21 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste zaterdag van het seizoen voor de Groen Witte Korfballers uit Doorn. De afgelopen maanden was Sporthal Steinheim weer de thuisbasis van KCD. Meerdere teams hebben dit seizoen met groot succes afgesloten. Het veteranen team KCD 4 kon 2 weken eerder al gehuldigd worden met slagroomtaart en feest. Deze kampioenswedstrijd werd met grote getallen gewonnen in eigen huis.

Afgelopen zaterdag konden de Doornse Korfballers opnieuw 2 slagroomtaarten verdelen. In de ochtend was het eerst raak voor de jonge jeugd van KCD E1. De tribune in de sporthal was gevuld en de sfeer was erg goed. Midlandia uit Bunnik was de tegenstander. Alles leek erop dat dit een echte kampioenswedstrijd zou worden, gezien Midlandia bij winst voor de Bunnikers ook zij kampioen zouden zijn. De wedstrijd leek de eerste helft toch in het voordeel van Midlandia. Waarschijnlijk door de zenuwen konden de jonge KCDers moeilijk mee komen met scoren. Er werden veel kans gecreëerd, maar helaas geen doelpunten. Na de rust kantelde de wedstrijd toch nog richting de Groen Witte telgen. Eindelijk werden er doelpunten gescoord en kon KCD weer aansluiting vinden bij Midlandia. Voor het publiek een prachtige en spannende wedstrijd waarbij met veel enthousiasme gekorfbald werd. Helaas was het gat al te groot en kon Midlandia uiteindelijk toch met de punten naar huis. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 6-8. Ondanks dit verlies mochten de kinderen toch de slagroomtaart in ontvangst nemen. Er waren immers al genoeg punten binnen gehaald om toch kampioen te worden.

In de late avond was het de beurt aan KCD 2. Het team had tot dan toe nog geen wedstrijd verloren. Het succes volle zaalseizoen bleek een verlenging op het afgelopen veldseizoen. Toen mocht KCD 2 zich ook al de sterkste uit de poule noemen. Victum uit Houten was dit weekend de gastheer van deze laatste wedstrijd. KCD bleek al snel een maatje te groot voor de thuisploeg. Er werd een mooie wedstrijd neergezet voor de meegereisde fans. De wedstrijd eindigde rond 22.00u in een eindstand van 11-22. KCD 2 was hierbij ongeslagen kampioen. De slagroomtaart werd een week eerder al in ontvangst genomen tijdens de laatste thuiswedstrijd in Steinheim

Vanaf deze week zal KCD weer verhuizen naar Sportpark Tuilland om het voorjaar tegemoet te korfballen. Ook een keer van de sfeer proeven door een wedstrijd bij te wonen of misschien zelfs mee te trainen? Dat kan! Kijk snel op www.kcdoorn.nl!