Afbeelding
Archief BDUmedia

Zorgvilla Dennehof sluit de deur

27 maart 2019 om 14:03 lokaal

DRIEBERGEN Zorgvilla Dennehof aan de Diederichslaan gaat dicht. Volgens medeoprichter en -bestuurder Mylène van der Kwast voldoet de kleinschalige woonvoorziening niet meer aan de eisen van de tijd en zijn er niet genoeg bewoners om de zorgvilla langer overeind te houden. Voor de vijf laatste bewoners is een andere plek gevonden en het personeel krijgt elders een baan aangeboden

Michiel Schaaij

NIET HAALBAAR ,,In het verleden was het prima als twee bewoners een badkamer deelden, maar tegenwoordig wordt er meer gevraagd", aldus Van der Kwast. Modernisering van de villa is niet gezien het handjevol bewoners niet haalbaar. Vijf jaar geleden werd Dennehof tijdelijk onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

KWALITEIT De veiligheid van de medicatie was niet op orde en ook op andere punten waren tekortkomingen in de zorg geconstateerd. Daarna werd de kwaliteit verbeterd en de ondertoezichtstelling opgeheven. Volgens Van der Kwast heeft de tijdelijke maatregel van de IGZ geen rol gespeeld bij de sluiting van Dennehof.

BEURSFONDS De deur van de zorgvilla naast landgoed Kraaybeekerhof gaat op zondag 31 maart dicht. Wat er met het pand gaat gebeuren, is niet duidelijk. De villa werd twee jaar geleden voor een miljoen euro aangekocht door het Brusselse beursfonds Aedifica.

advertentie
advertentie