Afbeelding
Provincie Utrecht

Kwaliteitsteam gaat meekijken bij ondertunneling Maarsbergen

27 maart 2019 om 09:02 lokaal

MAARSBERGEN ,,Wat zie je als de machines weg zijn en het stof is weer neergedaald na de bouw van de ondertunneling." Die vraag stelde Karin Tuinman, omgevingsmanager voor het project ondertunneling Maarsbergen dinsdag in de zaal met inwoners uit Maarsbergen.

Het gaat om de 'ruimtelijke kwaliteit' en daarvoor is dinsdagavond een Q-team voorgesteld. De opdracht is om samen met de inwoners van Maarsbergen te kijken naar het eindresultaat. ,,Niet het technische, maar juist meekijken met het projectteam dat zich daarmee bezig houdt. Vandaar een team van specialisten zonder belangen ter plaatse dat hiermee ervaring heeft en de taal van de techneuten ook spreekt", aldus de voorzitter van het Q-team Paul Roncken. ,,In de overgangszone van de noordelijke Heuvelrug zitten veel verhalen met betekenis. Hoe kun je deze vasthouden, inzetten en verbeteren?'', ziet de betrokken historicus als ambitie.

De landschapsarchitect spreekt over ,,het project 'onzichtbaar maken' waarvoor de juiste technische benadering nodig is." Aan de hand van tekeningen waar tien aandachtsgebieden op zijn gemarkeerd kunnen de aanwezige inwoners zich uitspreken over vragen als 'Hoe moet je het fietspad ervaren als je er overheen fietst en hoe zit dat met de noordelijke rotonde futuristisch of natuurlijk, is het plein voor de kerk ook en weg, wat voor materialen in de zichtvlakken?' 

De experts gaan met de bevindingen terug en komen in de volgende bijeenkomst met sfeerbeelden, ook in 3D als tussenstand in het proces. In de laatste bijeenkomst begin juni kan dan een definitief rapport worden gepresenteerd dat een belangrijke rol speelt bij de aanbesteding van de bouw.

advertentie
advertentie