Afbeelding
Provincie Utrecht

Lintje voor Kees van Kranenburg bij afscheid als Statenlid

27 maart 2019 om 06:25 lokaal

DRIEBERGEN Als blijk van waardering voor zijn lange politieke staat van dienst ontving Kees van Kranenburg (ChristenUnie) dinsdagavond een Koninklijke onderscheiding. De inwoner van Driebergen ontving het lintje tijdens zijn afscheid van de Provinciale Staten van Utrecht. Vanaf nu mag hij zich lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Kees van Kranenburg maakte van 2003 tot en met 2011 deel uit van Provinciale Staten voor de ChristenUnie. In deze periode was hij enkele jaren plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten. In 2006 werd hij fractievoorzitter en bij de Provinciale verkiezingen in 2007 was hij lijsttrekker. In 2013 kwam hij opnieuw terug in de fractie als commissielid voor onderwerpen op het terrein van ruimte, water en groen. Dit bleef hij tot maart 2015, toen werd hij opnieuw Statenlid. In deze periode werd hij onder meer voorzitter van de ad hoc commissie Omgevingsvisie.

Commissaris van de Koning Hans Oosters reikte ook aan Ali Dekker (D66) en Han IJssennagger (PVV) een Koninklijke onderscheiding uit.

advertentie
advertentie