Annick Kalff met haar boek 'Droomvlucht'.
Annick Kalff met haar boek 'Droomvlucht'. Archief A. Kalff

Kalff: 'Ik verkoop nog steeds boeken'

29 maart 2019 om 06:00 lokaal

DRIEBERGEN De boekenweek is al sinds 1932 een jaarlijks terugkerend evenement van tien dagen ter promotie van het boek. Het meest in het oog springend is het feit dat mensen die een boek kopen het boekenweekgeschenk cadeau krijgen. Ook in Driebergen-Rijsenburg zijn er meerdere schrijvers woonachtig. Eén van hen is Annick Kalff die in november 2018 debuteerde met haar boek 'Droomvlucht'.

Danny van der Linden

In haar boek schrijft Kalff over een meisje dat te maken krijgt met een depressie. Het boek is geen autobiografie, maar de hoofdpersoon heeft wel veel overeenkomsten met de twintigjarige auteur. Nog steeds wordt Annick Kalff aangesproken door mensen die haar verhaal hebben gelezen.

HOOGTEPUNT ,,Ik had verwacht dat het boek een hoogtepunt zou bereiken toen het uitkwam en het daarna een beetje zou afnemen, maar ik verkoop nog steeds boeken", vertelt de Driebergse. ,,Ik krijg nog steeds hele leuke en lieve berichtjes van mensen, dus dat doet me goed. Ik vind het heel bijzonder dat mensen het boek lezen en dat maakt me ook wel heel erg trots."

Het leven van Annick Kalff is niet anders geworden na het publiceren van haar boek. ,,Ik ben nog steeds een gewoon meisje dat studeert, maar nu kan ik mensen vertellen dat ik een boek heb geschreven", zegt ze daar over. ,,Daar kijken mensen af en toe wel raar van op en dat geeft ook een mooi gespreksonderwerp, gezien het onderwerp van het boek en het feit dat ik nog zo jong ben."

Het verhaal van Kalff, die zelf met depressie te maken kreeg, trok de aandacht van diverse media. Ook RTV Utrecht had interesse in haar verhaal. Het leidde tot een televisie-optreden waar veel mensen op hebben gereageerd. ,,De reacties waren heel erg lief en het was zo'n gave ervaring! Ik was heel blij dat 'Droomvlucht' eindelijk werd gerealiseerd en ik erover kon vertellen. Ik had niet verwacht dat er negatieve reacties op het boek zouden komen hoor, maar dat er zoveel positieve reacties kwamen, vond ik heel ontroerend. Ondanks het feit dat het geen autobiografie is, is het natuurlijk wel een persoonlijk boek. Ik kreeg reacties van mensen die ik wel kende, mensen die ik al een tijd niet had gesproken en zelfs van mensen die ik helemaal niet kende. Sommige reacties hebben mij ook diep geraakt, dan kreeg ik bijvoorbeeld een persoonlijk berichtje van iemand over wat diegene had meegemaakt en hoe het boek hem of haar had geholpen. Dat raakt me heel erg, aangezien dat precies is wat ik met het boek wil bereiken."

LEESFAN Volgens Annick Kalff is de boekenweek een uitstekend initiatief:,, Ik ben een grote leesfan, dus ik vind het top dat er een week is die in het teken staat van boeken. Zo leer ik ook weer nieuwe boeken kennen en krijgen auteurs, die misschien normaal gesproken niet zo snel in het licht zouden komen, ook een kans om in de schijnwerpers te staan." Het succes van 'Droomvlucht' heeft Kalff nog niet geïnspireerd om aan een tweede boek te beginnen. ,,Op dit moment ben ik heel druk met studeren en heb ik daar geen tijd voor", vertelt ze. Toch houdt ze een slag om de arm. ,,Schrijven blijft wel een hele grote passie van mij en ik weet zeker dat er een moment gaat komen dat ik weer begin. Misschien dat het dan een vervolg wordt op 'Droomvlucht'. Of misschien dat ik juist wel een lekkere weglees-romcom schrijf, waarin ik mijn fantasie de vrije loop kan laten. Dat lijkt me ook superleuk."

advertentie
advertentie