Avondvierdaagse Leersum-Amerongen zoekt vrijwilligers

24 maart 2019 om 13:54 lokaal Deel je nieuws

In mei gaat de jaarlijkse avondvierdaagse van start in Leersum, inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Het is een prachtig evenement voor kinderen en uiteraard ook voor volwassen wandelaars. Het is een week waarop we met z’n allen, jong en oud, bijpraten en wandelen door de natuur van de prachtige Utrechtse Heuvelrug.

Dit gaat uiteraard niet vanzelf. Er zijn tientallen vrijwilligers in de weer om hekken en borden te plaatsen, routes uit te zetten, het verkeer te regelen en na afloop de boel weer op te ruimen. In de maanden voorafgaande aan de avondvierdaagse zijn bestuur en een aantal vrijwilligers bezig voorbereidingen te treffen zodat vergunningen in orde zijn, vrijwilligers ingedeeld zijn, scholen aangeschreven zijn en nog veel meer.

Volgende jaar is een lustrumjaar, het jaar van de 25e avondvierdaagse in Leersum en Amerongen. Om deze mijlpaal te bereiken is het nodig om de gelederen te versterken met nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. Zonder nieuwe mensen bestaat het risico dat de avondvierdaagse dit jaar zijn laatste editie beleeft en dat wil niemand.

We zoeken mensen om verkeer te regelen, borden te plaatsen, rustplaatsen op te bouwen en nog veel meer. Aarzel niet om mee te doen, je draagt bij aan de lokale samenleving, het is leuk om te doen en je leert nieuwe mensen kennen. Er wordt niet te veel van je gevraagd, voor iedereen zijn er geschikte taken.

Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid ben je ook actief in de maanden voorafgaande aan de avondvierdaagse. Alle taken zijn vastgelegd in een draaiboek; het gaat bijvoorbeeld om het regelen van vergunningen, uitnodigen van muziekkorpsen, vrijwilligers coördineren, financiën, multimedia, drukwerk en inschrijvingen. Kortom, een breed pakket aan werk dat ook om een breed bestuur met diverse mensen vraagt.

Dit jaar is de avondvierdaagse van 21 tot en met 24 mei. Om de veiligheid te garanderen moeten we het evenement met volledige bezetting van vrijwilligers uitvoeren. Dus aarzel niet als je geïnteresseerd ben en stuur een email naar info@avondvierdaagseleersum.nl  om mee te doen of wat meer informatie in te winnen. Meer informatie is ook beschikbaar op de website www.avondvierdaagseleersum.nl.

Je kunt ook direct naar onze voorlichtingsavond voor vrijwilligers op 10 april in de kantine van voetbalvereniging HDS komen. De bijeenkomst begint om 20.00.

Bert-Jan Lappenschaar, namens het bestuur Avondvierdaagse Leersum-Amerongen.

advertentie
advertentie