Afbeelding
woning duurzaam maken

4 Tips om je woning gemakkelijk duurzamer te maken

17 maart 2019 om 09:07 lokaal

Duurzaam wonen, werken en leven is ook in 2019 weer ontzettend belangrijk. Met een duurzame woning dragen we niet alleen ons steentje bij aan een betere leefomgeving, we zorgen er ook nog eens voor dat we geld besparen, de waarde van de woning verhogen en het wooncomfort verbeteren. Maar hoe kun je jouw woning nu het makkelijkste duurzamer maken? We geven je een paar handige tips.

1. Investeren in zonnepanelen
De beste investering die je kunt doen om je woning duurzamer te maken is de investering in zonnepanelen. In zeven tot tien jaar is je energie helemaal gratis; maar ook tot die tijd bespaar je ontzettend in de kosten op de energierekening. Heb je geen budget tot je beschikking om nieuwe zonnepanelen aan te schaffen? Dan is dit ook geen probleem. Er zijn namelijk meerdere energiemaatschappijen die deze panelen te huur aanbieden. Zo verspreid jij je investering over een termijn van zeven tot tien jaar, en zijn de panelen uiteindelijk helemaal van jou. Zorg natuurlijk dat je woonverzekering up-to-date is zodat ook je nieuwste investeringen gedekt zijn binnen je pakket. De Opstalverzekering van FBTO bijvoorbeeld dekt bijvoorbeeld automatisch je zonnepanelen, mocht daar schade aan ontstaan door brand of storm.
2. Irrigatiesystemen plaatsen
Door regenwater middels een regenton op te vangen, kun je dit natuurlijk (en vooral gratis) water vervolgens voor allerlei doeleinden gebruiken. De aanleg van een irrigatiesysteem vanuit deze regenton is een flinke investering, maar je water is uiteindelijk wel gratis. Je kunt dit systeem buiten aanleggen, maar wanneer je een professionele klusjesman inschakelt kun je ook binnen gebruik maken van een regenwater irrigatiesysteem!
3. Slimme systemen
Er zijn allerlei slimme systemen die je helpen geld te besparen en je woning te verduurzamen, zoals te lezen in dit blog. Denk bijvoorbeeld aan de slimme thermostaat, waarmee je nooit meer overbodig verwarmd, of de slimme verlichtingssystemen waardoor je verlichting via een handige app aan kunt zetten, uit kunt zetten of kunt dimmen. Dit soort systemen vergroten je wooncomfort, maar zorgen ook nog eens voor duurzaamheid en besparingen op de rekeningen.
[4. LED verlichting
LED verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting op de markt op dit moment. De lampen zijn ietwat duurder in aanschaf, maar gaan vervolgens wel 30 jaar mee. Na deze lange levensduur mogen de lampen ook gewoon in de prullenbak. Ze verbruiken minder energie, zijn beter voor het milieu en zorgen hierdoor voor een meer duurzame woning. De ideale manier om duurzaam te wonen wanneer je even wat minder budget tot je beschikking hebt.
Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

advertentie
advertentie