Afbeelding
Jan Aukes/BDU

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

28 februari 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

2 maart 2019

Amerongen

Theorie en praktijk over snoeien
9:00 Dooiweg
In een leerzame snoeiles worden de theorie en de praktijk gekoppeld. Deelnemers leren de basisbeginselen van het snoeien via een duidelijk verhaal met een presentatie en praktische tips. Paul Machielsen legt levendig uit waarom snoeien moet en in welke periode. Het wordt overzichtelijker door de planten in verschillende groepen te plaatsen. Veel bomen groeien niet precies volgens de regels dus er wordt in de praktijk geoefend om de fijne kneepjes te leren. Daarvoor brengt Wim van Dorland in het tuincentrum de theorie in praktijk en laat hij eerst zien hoe je het moet aanpakken. Zaterdagochtend 2 maart om 09.00 uur bij Tuincentrum Abbing, Odijkerweg132, Zeist (dichtbij het NS Station). Neem uw eigen snoeischaar mee. Inschrijven: www.cursusprojectamerongen.nl

Driebergen-Rijsenburg

Biologische Zadenruilbeurs/ Plantjesmarkt
12:00 Diederichslaan 25a
De zanderuilbeurs/plantjesmarkt vindt zaterdag 2 maart plaats op Landgoed Kraaybeekerhof in driebergen. Kom struinen tussen de plantjes om de tuin weer op te frissen na de winter en/of neem zaadjes mee en ruil deze op de ruiltafel. Er staan verschillende lokale bedrijfjes met zaden, plantjes en kruiden. Verder zullen er verschillende soorten dahliaknollen te koop zijn, kan er aardappel, knoflook en uitjes pootgoed gekocht worden en is het restaurant kraaybeekerhof van de partij met koffie thee en iets lekkers.

Leersum

Scouting Zuylensteyn collecteert voor Jantje Beton
12:00 Hoflaan 29
Scoutinggroep Zuylensteyn zet zich in voor buitenspelende kinderen In de eerste week van maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte gehouden: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Leersum en Amerongen zet Scoutinggroep Zuylensteyn zich op 2 maart in voor deze collecte. De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scoutinggroep Zuylensteyn uit Leersum/Amerongen, die jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Het geld wordt dit jaar gebruikt voor het jaarlijkse Gezamenlijk Kamp. Info: www.zuylensteyn.nl

Driebergen-Rijsenburg

Projectleden Carmina Burana Scherzando
15:00 Damhertlaan 87
Scherzando viert haar 25-jarig bestaan Het koor Scherzando in Driebergen viert in 2019 haar 5e lustrum. Scherzando heeft, om zichzelf en haar publiek te trakteren, het ensemble 'Wishful Singing' uitgenodigd om samen een concert te geven. Het feestelijke concert is zondag 7 april in De Grote Kerk. Info: www.scherzandokoor.nl

4 maart 2019

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Maandag 4 maart van 10:00 tot 12:00 uur kunnen belangstellenden tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Vlak voor de zomer veilen we de dekens. Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Driebergen

Soosjaal in DJOI
19:00 Engweg 24E
Op maandag 4 maart is er weer een activiteit voor jongeren met autisme t/m 18 jaar. Deze keer is de activiteit: Bingo-avond. Er zijn kleine prijsjes te winnen. Doel van de avond is elkaar te ontmoeten in een veilige setting. Jongeren die liever niet meteen deelnemen maar willen toekijken zijn ook welkom. Voor ouders is er de mogelijkheid tot ontmoeting in een andere ruimte. Het begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De locatie is: Jongerencentrum DJOI, Engweg 24E.

Doorn

Open avond met Provinciale Statenleden
20:00 Kerkplein 4
Belangstellenden zijn maandag 4 maart om 20:00 uur welkom in de Cantina van het Cultuurhuis van Doorn. Hier gaat men in gesprek met Nelleke Groen (GroenLinks) en Frank Slooten (PvdA) uit de gemeente, beiden kandidaat voor Provinciale Staten van Utrecht. Wat hebben zij te maken met kwesties van de Utrechtse Heuvelrug? De nieuwgekozen leden van Provinciale Staten gaan de leden voor de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Hierover gaat men met Jopie Nooren (PvdA) in gesprek, momenteel lid van de Eerste Kamer en opnieuw kandidaat voor de Eerste Kamer. Tot slot staat Carli Aulich (Progressief Heuvelrug en van Water Natuurlijk) met de aanwezigen stil bij de verkiezing voor de Waterschappen.

5 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

Proeflessen Yoga en Bewegen voor Ouderen
9:00 Zonstraat 112
Gaat bewegen niet (meer) zo soepel, raakt u sneller uit balans, of voelen uw gewrichten stijf en pijnlijk aan? Yoga laat je ervaren dat je nog heel wat kunt en dat een grotere beweeglijkheid mogelijk is. Op dinsdag 5 maart kunnen belangstellenden meedoen aan een gratis proefles. Van 9.00 -10.15 u of van 10.30 – 11.45 u. Locatie: Zonstraat 112, Driebergen. Aanmelding en vragen: bel 06 15 69 49 59, of stuur een email via annelies@blijmetyoga.nl.

Driebergen-Rijsenburg

Café de Kletskousjes
9:30 Sperwerkamp 38
Café De Kletskousjes opent iedere dinsdag de deuren. Kinderen tussen de 0 en de 4 jaar oud zijn welkom om te komen kletsen, zingen en spelen in het kleinste café van Driebergen. Elke dinsdag verzamelen de kinderen in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden starten met samen spelen en bijkletsen. Daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen. De kosten zijn 2,50 euro. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Elke dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur. Info: www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

6 maart 2019

Doorn

Start 8-weekse Mindfulness Training
9:30 Dorpsstraat 26
Zelfbewuster zijn, minder stress ervaren, minder piekeren en meer genieten in het nu? Met mindfulness leren deelnemers bewust in het moment te leven. De training vermindert stress, laat je beter focussen en helpt ongezonde denk- en gedragspatronen te doorbreken. Deelnemers ervaren meer plezier na de training en ontwikkelen meer veerkracht. De training is wekelijks (8 x) op woensdagochtend. Meer weten of een kennismakingsgesprek? Mail naar janetvanessen@spreng.nu

Doorn

Workshop biljarten inclusief oefeningen
10:00 Kerkplein 4
Hans Guilliamse geeft woensdag 6 maart tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn een informatieve en praktische workshop over biljarten. Hij gaat onder andere de afstoot, de trekstoot en eventueel de bandstoot behandelen. Deelnemers gaan dit ook allemaal oefenen. Ook wordt gekeken naar balbeheersing en het maken van mooie series. De toegang is gratis.

Maarsbergen

Samen op de fiets
11:00 Woudenbergseweg 52
Maarsbergen heeft nu ook een duofiets. Gelegenheid dus voor iedereen die graag samen gaat fietsen. Op 6 maart om 11.00 uur wordt door wethouder Hans Waaldijk de duofiets voor Maarsbergen vanaf het Gebouwtje aan de Haarweg officieel in beweging gezet. Iedereen die iemand kent die zelden meer buiten komt, kan de fiets voor een redelijk bedrag huren. Door de elektrische trapondersteuning kun je iemand meenemen die zelf niet meer kan fietsen, maar die wel nog graag eens op de fiets wil zitten om naar buiten te gaan. Meer informatie bij Virga Lipman 06 4646 2816. De duofiets is mogelijk gemaakt door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het Fonds Sluyterman van Loo en Kern met Pit.

7 maart 2019

Langbroek

Toneel PJGU Langbroek
19:30 Prinsenplein 3
Ook dit jaar geeft de PJGU Langbroek weer een toneeluitvoering. Dit zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 maart. Met als dit jaar de naam, 'De erfenis van tante Bella'. Kaarten via : De versmarkt Langbroek. Het oude Raedthuys Cothen. Bakkerij Aalbertsen Doorn. Bestellen via 06-12956585 is ook mogelijk.

8 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg]

Open ochtend De Ontdekkingsreis
9:00 Jagerspad 7
Op basisschool De Ontdekkingsreis wordt vrijdag 8 maart een open ochtend voor ouders gehouden waarvan de kinderen bijna naar de basisschool gaan. De ochtend start om 9.00 uur met een presentatie en na een rondleiding wordt rond 10.15 uur afgesloten. Aanmelden kan via administratie@deontdekkingsreis.nl.

Doorn

Schrijfdag Verstilsels
9:30 Prins Hendrikweg 16
Stilte is kostbaar, steeds kostbaarder misschien wel: in dit digitale, voortrazende tijdperk met onze vaak volle agenda's. Daarom houdt Het Schrijftheater op 8 maart een schrijfdag die de rust in ons omarmt en wil uitbreiden. De ingrediënten: ontspanningsoefeningen, pen, papier en speelse schrijfopdrachten. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Schrijfervaring is niet nodig, creatiezin wel. Deelnemers brengen de dag overwegend in stilte door. Opgeven via info@bijzondereverhalen.nl Zie ook www.bijzondereverhalen.nl of bel met 06-498 949 22.

Driebergen-Rijsenburg

Kijkmiddag nieuwe locatie van vrije school De Vuurvogel
14:00 Faunalaan 250
De deuren van de nieuwe locatie van vrijeschool De Vuurvogel gaan vrijdag 8 maart open. Kom een kijkje nemen op de school van 14.00 – 15.30. Noteer ook vast de belevenisdag op woensdag 3 april. Kijk voor meer informatie op www.devuurvogeldriebergen.nl.

Overberg

Bazar en rommelmarkt Overberg
19:00 Haarweg 33b
Driekwart van de opbrengst van de bazar en rommelmarkt aan de Haarweg 33b in Overberg is bestemd voor het bouw- en restauratiefonds van de Efratha Kerk. Het resterende kwart wordt geschonken aan Groot Nieuws Radio. In de gymzaal staan allerlei gebruikte en nieuwe spullen, groot en klein voor een mooi prijsje. In de zaal van het dorpshuis zijn de tafels gevuld met behendigheids- en raadspelletjes, schieten, textiel en zelfgemaakte producten. Ook kunnen belangstellenden een bod uitbrengen op een te verlenen dienst. De kinderen kunnen zich vermaken met o.a. blikgooien, lootje trekken, knikkerspel en spijkerslaan. Halverwege de avonden begint het rad te draaien met élke ronde een taart. Zaterdagmiddag is er een kinderrad met heel veel speelgoed en de mogelijkheid om geschminkt te worden. De zaterdagavond wordt afgesloten met een grote verloting.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie