Afbeelding
Mabel Amber

Tijdelijke afsluiting Koenestraat door herinrichting

25 februari 2019 om 13:06 lokaal

AMERONGEN De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft in overleg met bewoners en bedrijven aan en rondom de Koenestraat in Amerongen een ontwerp opgesteld voor de herinrichting van de weg. Op maandag 11 maart starten de werkzaamheden aan de Koenestraat en Bergweg.

Om verkeer af te remmen, komen er verkeersplateaus op de kruispunten in de Koenestraat. Verder worden voorzieningen getroffen om regenwater beter af te voeren en wordt de riolering op bepaalde punten aangepakt.

AFGESLOTEN De herinrichting start bij het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutphenweg. Tijdens de werkzaamheden aan dit kruispunt zijn de Koenestraat en Bergweg van en naar Overberg en Scherpenzeel ongeveer zes weken helemaal afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute aangegeven. Fietsers kunnen gebruikmaken van een tijdelijk fietspad.

ANDERE KRUISPUNTEN Daarna volgen werkzaamheden aan de andere kruispunten op de Koenestraat. Het verkeer ondervindt hier minder last van, omdat de Koenestraat dan wel bereikbaar is via de Holleweg.

INFORMATIEBIJEENKOMST De gemeente organiseert op maandag 4 maart een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers uit Amerongen en Overberg. Daar kunnen geïnteresseerden horen en zien welke werkzaamheden uitgevoerd worden en wat dit voor het verkeer betekent.

advertentie
advertentie