Martijn en Pim van After the Sun tijdens Gluren op de Heuvelrug in de CultuurHoek
Martijn en Pim van After the Sun tijdens Gluren op de Heuvelrug in de CultuurHoek Robert Zwart

CultuurHoek zoekt vrijwilligers voor culturele activiteiten

22 februari 2019 om 11:17 lokaal Deel je nieuws

Na anderhalf jaar verbouwen, komt de CultuurHoek aan de Engweg in Driebergen een nieuwe fase. Tijd om inspirerende, culturele activiteiten te organiseren. Zoals exposities, muziekuitvoeringen, lezingen, of een filmavond. Daarvoor is alle hulp welkom. 19 maart is een bijeenkomst voor geïnteresseerden.

 

De CultuurHoek is nog niet helemaal af, maar wel al in bedrijf. Daarom roept bestuurslid Dagmar van Beurden, iedereen met een hart voor kunst en cultuur op om mee te helpen. Daarnaast benadrukt ze dat de vereniging open staat voor samenwerking en afstemming met andere culturele organisaties. ‘We willen vooral aanvullen en kijken wat er samen mogelijk is.’

 

Geen kennis nodig, wel enthousiasme

Dagmar: “We hopen dat veel inwoners van Driebergen en omgeving zich aangetrokken voelen tot dit culturele project en zin krijgen om leuke culturele activiteiten te organiseren. We zoeken programmamakers, koffieschenkers, organisatoren, kaartjesknippers, communicatoren, kortom: iedereen die iets wil doen. Want hoe leuk is het om op een zondagmiddag de CultuurHoek binnen te stappen om naar een optreden van dorps- en streekgenoten te luisteren. Je ontmoet er buren en vrienden, je drinkt er wat bij en geniet van de easy & lazy CultuurHoek-sfeer.”

 

Oprichten werkgroepen

Niets staat vast, vrijwel alles kan. Zelf met je band of muziekensemble optreden. Gedichten voordragen. Of organiseer een serie dansavonden. Het kan allemaal. Dagmar: “Er zijn al een paar enthousiastelingen bezig met het oprichten van een filosofiegroep en een open podium. Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is. Om het makkelijk te maken, hebben we alvast wat onderwerpen bedacht waar je op aan kan sluiten: verhalen vertellen, film, kleinkunst, fotografie, een creatief ICT Lab, beeldende kunst, filosofie en een open podium. Op 19 maart maart organiseren we een bijeenkomst waar iedereen die zin heeft om mee te helpen van harte welkom is om vrijblijvend mee te denken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@cultuurhoek.nl”

advertentie
advertentie