Malford Milligan brengt soul naar Allemanswaard. Op zaterdag 2 maart keert de zanger terug naar Amerongen.
Malford Milligan brengt soul naar Allemanswaard. Op zaterdag 2 maart keert de zanger terug naar Amerongen. Bron: Amuuz

Amuuz haalt Malford Milligan terug

24 februari 2019 om 07:22 lokaal

AMERONGEN Hij was afgelopen maandag nog de muzikale gast bij Veronica Inside waar Johan Derksen hem zijn favoriete zanger noemde. Op zaterdag 2 maart staat hij op het podium in de theaterzaal van Allemanswaard.

Wilco Willemse

'Hij' is Malford Milligan, een Amerikaanse soulzanger die net een nieuw album op heeft genomen met zijn Nederlandse band The Southern Aces. Het resultaat is een prachtig: Life Will Humble You. Komende maand tourt hij er mee door Nederland en een van de trotse plaatsnamen op de tourposter is Amerongen.

ECHTE CATCH Amuuz heeft al veel mooie namen naar Amerongen gehaald, maar Malford Milligan is voor Petra van de Pol een echte catch: ,,Ruim 30 jaar geleden stond Malford Milligan ook al in Amerongen, toen nog in de Uithof. Daar was ik zelf ook bij en dat maakte een geweldige indruk. Of je er van houdt of niet, zijn muziek pakt je echt bij je strot. Er is ook vaak een link met Amerongen geweest. Een paar van zijn bandleden kwam hier vandaan, zoals gitarist Richard van Bergen en de helaas veel te vroeg overleden bassist Dick Wagensveld."

DESNOODS ZELF Van de Pol ging regelmatig naar concerten van Malford Milligan en elke keer als de kans zich voordeed, herinnerde zij hem aan de optredens in Amerongen en hoe fantastisch het zou zijn als hij zou komen spelen. ,,Hij kende Amerongen zeker nog en hij hield me dan altijd een beetje aan het lijntje. De afgelopen drie jaar ben ik al bezig om de plannen concreet te maken en toen de tour in Nederland bekend werd, greep ik mijn kans. Hij vroeg me wel of we hem wel konden betalen en of er wel genoeg publiek zou zijn. Ik blufte me daar doorheen en had desnoods zelf geld bijgelegd. Dat lijkt gelukkig niet nodig, de kaarten vliegen de deur uit."

PASSIE In Amerongen is altijd veel muziek gemaakt en Amuuz probeert die oude glorietijd weer te laten herleven. Van de Pol: ,,Muziek is mijn passie. Jarenlang had ik mijn eigen platenzaak hier in Amerongen en nu bezoek ik minstens tien festivals per jaar. Voor Amuuz vind ik het dan ook heel leuk om dit soort namen naar Amerongen te halen. Nog leuker is het, wanneer er een link met Amerongen is, dat is dan ook meteen een mooi verhaal. Als tiener vond ik het fantastisch om naar goeie bands te gaan en dat gebeurde vaak ook dichtbij huis. Veel van mijn muzikale vrienden van toen komen nu naar de evenementen die Amuuz organiseert. Het is dan net een reünie."

VAN BUITENAF Met grotere namen op het programma, zoals nu met Malford Milligan, merkt Van de Pol dat er ook veel kaarten worden verkocht aan mensen buiten Amerongen: ,,De verkoop gaat nu hard. We staan ook op de tourposter van Malford Milligan & The Southern Aces. Veel mensen van buitenaf komen nu ook naar Allemanswaard om een mooie avond te hebben. Dat is toch mooi, dat we Amerongen zo op de kaart kunnen zetten. Ik hoop natuurlijk wel dat alle Amerongse fans al een kaartje hebben."

DORPSKWIS Amuuz heeft de komende periode nog meer activiteiten op het programma. Zo is er een lezing over Amerongen op 25 april, samen met de Grote Dorpssoep, en spelen verschillende Amerongse bands op de Bandjesavond op 18 mei. Na de vakantie komt voor de tweede keer de Deep Purple-tributeband Purple Strangers, met oud-Ameronger Wilco van Beek, naar Allemanswaard. En in december is er de inmiddels traditionele 'grote Aamurongsuh Dorpskwis'.

Kortom, het hele jaar door is er van alles te doen.

advertentie
advertentie