Scholieren staken voor beter klimaat.
Scholieren staken voor beter klimaat. ANP Foto

Klimaatspijbelaars mogen meedenken

6 februari 2019 om 17:48 lokaal

HEUVELRUG Scholieren die donderdag spijbelen voor een beter klimaatbeleid, krijgen een steuntje in de rug van milieuwethouder Rob Jorg (VVD). Hij wil ze op korte termijn laten meedenken over wat de gemeente kan doen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Michiel Schaaij

,,We zijn bezig met ons klimaatbeleid. De gemeenteraad praat daar donderdagavond ook over", aldus Jorg. ,,De jongens en meisjes die de moeite nemen om in Den Haag te gaan demonstreren, hebben daar vast een mening over." Volgens de wethouder spijbelt zijn dochter donderdag ook.  

REVIUS Jorg wil binnenkort met de spijbelaars en andere geïnteresseerde scholieren in de Doornse raadzaal over het klimaatbeleid gaan praten. Aan de proteststaking in de hofstad wordt onder andere deelgenomen door een groep leerlingen van het Revius Lyceum.

LEERPLICHT In Leersum hebben de eerste klimaatspijbelaars ook al aangekondigd om naar Den Haag te gaan voor de demonstratie. Onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) keurde de actie eerder deze week af. Hij vindt de leerplicht belangrijker.

advertentie
advertentie