Coffeeshop Flamingo in Driebergen.
Coffeeshop Flamingo in Driebergen. Michiel Schaaij/Dorpsjournalist

Driebergse coffeeshop mag blijven

6 februari 2019 om 16:02 lokaal

DRIEBERGEN Coffeeshop Flamingo mag voorlopig open blijven. Burgemeester Frits Naafs heeft de gedoogbeschikking van het wietcafé aan de Traaij met een jaar verlengd. Vorige zomer verordonneerde Naafs nog de tijdelijke sluiting van Flamingo, vanwege het ,,leefgedrag" van de eigenaar. Maar de rechter oordeelde, dat de burgemeester zijn argumenten onvoldoende had onderbouwd.

Michiel Schaaij

Na een procedure bij de commissie bezwaarschriften, die achter gesloten deuren werd afgehandeld, heeft de gemeente de voorwaarden aan de Heuvelrugse coffeeshop ongewijzigd gelaten. Ook de openingstijden blijven hetzelfde. Volgens Naafs heeft de exploitant ,,een passende maatregel getroffen" om haar leefgedrag te verbeteren. Verder zijn er nadere afspraken met de eigenaar gemaakt over de overlast rond Flamingo.

KLACHTEN Een aantal buurtbewoners klaagt al langer en de tijdelijke sluiting van afgelopen zomer was voor sommigen een verademing. Nog steeds komen er regelmatig klachten over het gedrag van bezoekers, zegt Naafs. Daarom wordt de situatie aan de Traaij de komende drie maanden beter in de gaten gehouden. Ook gaan de wijkagenten, de opsporingsambtenaar en de exploitant van de coffeeshop beter letten het parkeergedrag van de wietklanten.  

KWALITEIT De burgemeester zegt nadrukkelijk dat hij niet principieel tegen de coffeeshop in Driebergen is. ,,Er zijn nu eenmaal inwoners in onze gemeente die daar gebruik van maken", aldus Naafs. Hij vindt het belangrijk dat die klanten verzekerd zijn van een goede kwaliteit wiet. ,,Als je het ergens op straat koopt, moet je dat maar afwachten."

VERHUIZING Toen Flamingo vorige zomer een aantal weken dicht was, werd er volgens Naafs op allerlei andere plekken in Driebergen op straat gedeald. Overigens staat de gemeente open voor verhuizing van de coffeeshop naar een andere locatie. Waar dat zou moeten zijn, is nog niet duidelijk. Een verplaatsing naar het bedrijventerrein Nijenheim zag de eigenaar van het betreffende pand niet zitten. 

advertentie
advertentie