Lezing: het leven van Kaiser Wilhelm II d.d. 19 februari 2019

6 februari 2019 om 12:37 lokaal Deel je nieuws

De heer H.van den Berg uit Amersfoort laat u graag een kijkje nemen in het leven van Kaiser Wilhelm II. Deze keizer kwam in 1918 als asielzoeker naar Nederland toen Duitsland tot republiek werd uitgeroepen. Hij heeft vervolgens zijn domicilie gevonden op Huize Doorn, waar hij in 1941 overleed.

Wie was deze man, welke rol speelde hij in de eerste wereldoorlog, wat was zijn relatie tot de Oranjes en nog veel meer vragen komen aan de orde.

Kortom, de lezing behelst een mix aan historische, kunstzinnige en anekdotische wetenswaardigheden over een prominent allochtoon, die zijn sporen op de Utrechtse Heuvelrug nadrukkelijk heeft nagelaten.

De heer van den Berg is geen onbekende voor ons, wij hebben hem leren kennen als een vlotte en boeiende verteller. Het belooft een mooie middag te worden!

Wij denken dat velen geïnteresseerd zijn in dit stukje geschiedenis. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen!

Wij, het team SeniorenMiddagen van de Maartenskerk-gemeente te Doorn, heten u graag op 19 februari a.s.welkom in: de Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn,            de lezing begint om 14.30 uur en is rond 16.15 uur afgelopen. De zaal is open vanaf 14.00 uur, thee en koffie staan dan klaar!

advertentie
advertentie