Afbeelding
Google Streetview

Initiatiefnemer straatexpositie Overstraat geeft niet op

1 februari 2019 om 16:19 lokaal

AMERONGEN Het plan om de Overstraat aantrekkelijker te maken voor bezoekers, is niet van tafel. Dat zegt initiatiefnemer Rein van Ee, die gewoon doorgaat met voorbereidingen voor een straatexpositie. Afgelopen week maakte wethouder Rob Jorg (VVD) bekend, dat de gemeente bezuinigt op het programma voor economische ontwikkeling en dat de Overstraat dit jaar niet op subsidie hoeft te rekenen.

Michiel Schaaij

GEEN AFSTEL Maar uitstel is geen afstel, zegt Van Ee, die aankondigt volgend jaar opnieuw een gooi naar gemeentesubsidie te zullen doen. Hij wil van de Overstraat een expo-straat maken. Het is de bedoeling dat er met dertig vitrinepaaltjes een expositieroute wordt uitgestippeld. Het model van de vitrinepaaltjes is al ontworpen.  

BIJDRAGE Inmiddels heeft de Leersumse constructeur Peter Jansen ook al een proefexemplaar gemaakt. Overigens is de gemeente niet de enige beoogde subsidiegever voor de expo-straat. Volgens Van Ee ziet de wedstrijdorganisatie Kern met pit van de Heidemaatschappij het plan wel zitten en valt er van die kant een financiële bijdrage te verwachten.

ROMEINSE TIJD Voor de invulling van de wisselende exposities heeft Van Ee al contacten gelegd. Mogelijke exposanten zijn Kasteel Amerongen en de Nijmeegse organisatie RomeinenNU. In de Romeinse Tijd maakte de Overstraat deel uit van een belangrijke grensroute. Een tentoonstelling zou die functie van de Overstraat voor het voetlicht kunnen brengen.

advertentie
advertentie