Afbeelding
Alert CrossMedia

Gertjan Kiers trots op nominatie voor Gouden Trekker

4 februari 2019 om 10:36 lokaal

DRIEBERGEN De in Driebergen geboren en getogen Gertjan Kiers, beter bekend als de demoslager, is genomineerd voor de Gouden Trekker. De prijs wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt aan een burger (of groep burgers) die zich hard maakt voor de agrarische sector en actief bezig is met de promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw.

Danny van der Linden

,,Als schrijver van de Vleesbijbel en zijn optredens als Demoslager op landelijke televisie, in de overige media en in het onderwijs draagt Kiers de liefde voor vlees en voor de voedselmakers, onze boeren, nationaal uit. Hij deelt zijn passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij, waardoor hij de burger intensief betrekt bij de voedselproductie. De Driebergenaar is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken", aldus de jury van de Gouden Trekker op de website van de verkiezing.

YVON JASPERS Gertjan Kiers is trots op zijn nominatie. ,,Ongelooflijk, ik stond op de Horecava toen ik werd gebeld met het nieuws dat ik genomineerd ben. Ik had nog nooit van de Gouden Trekker gehoord, maar dat is logisch als het voor de eerste keer georganiseerd wordt." Volgens Kiers is het vooral de waardering die hem trots maakt. ,,Ik zeg altijd dat de voedselketen bij de boeren begint. Blijkbaar is dat iets dat wordt gewaardeerd in de agrarische wereld.

Overigens heeft Kiers niet de minste concurrentie. Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn genomineerd. ,,Dat is nogal wat. Toen ik dat zag dacht ik toch dat het een verloren zaak was, maar op dit moment sta ik toch bovenaan." Andere genomineerden zijn tv-presentatrice Yvon Jaspers (bekend van Boer zoekt Vrouw), Normaal-zanger Bennie Jolink, De Zwarte Cross en Ester Broug van Boerenfluitjes. ,,Dat is natuurlijk een heel mooi rijtje", vindt Kiers.

De Gouden Trekker bestaat uit een beeldje van een gouden trekker, dat speciaal voor Team Agro NL is ontworpen door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous.,,Als ik zou winnen, denk ik dat ik het op mijn werk zet. Daar ben ik het meest", zegt Kiers.

STEMMEN Initiatiefnemer voor de Gouden Trekker is Team Agro NL. Deze organisatie bestaat uit boeren en boerinnen uit diverse sectoren die hun krachten hebben gebundeld. Samen met bestaande pr-initiatieven en organisaties promoten zij de Nederlandse land- en tuinbouw.

De mogelijkheid om te stemmen is inmiddels gestart. ,,Er kan nog enige tijd gestemd worden", legt Gertjan Kiers uit. ,,Het zou natuurlijk heel leuk zijn als veel mensen dat ook gaan doen." De uiteindelijke bekendmaking van de winnaar van de Gouden Trekker vindt plaats tijdens de Zwarte Cross op 19 juli. Mensen die willen stemmen kunnen via www.goudentrekker.nl stemmen op hun favoriet. Dit kan tot 1 juli.

Gertjan Kiers is trots op zijn nominatie.
advertentie
advertentie