Wethouder Rob Jorg op een archieffoto.
Wethouder Rob Jorg op een archieffoto. Marc Satijn

Terrassen onder de loep

30 januari 2019 om 18:32 lokaal

HEUVELRUG Het college gaat horecaterrassen onder het vergrootglas leggen. Een enquête op de gemeentelijke website vormt de aftrap voor een nieuw terrassenbeleid. De buitenhoreca is de laatste jaren flink gegroeid, maar tot dusver werden vergunningsaanvragen van geval tot geval bekeken, zegt wethouder Rob Jorg (VVD). Met nieuwe beleidsregels wil hij het Heuvelrugse terrasleven voor iedereen prettig houden.

Michiel Schaaij

Aan de deelnemers van de enquête wordt gevraagd wat er goed gaat op de terrassen in hun dorp. Wethouder Jorg wil uitzoeken hoe inwoners en ondernemers de levendigheid, de uitstraling, de omvang en de toegankelijkheid van horecaterrassen beoordelen.

OBSTAKEL Volgens Jorg kunnen deelnemers ook kritiek spuien. ,,Ik weet dat sommige bedrijven en inwoners het niet leuk vinden om een terras vlak voor hun deur te krijgen. Die kunnen dat in de enquête aangeven", aldus de wethouder. Bovendien kunnen terrassen een obstakel vormen voor rollators, rolstoelen en kinderwagens. ,,Dat willen we graag weten, want dan kunnen we richtlijnen afspreken".

advertentie
advertentie