Sociale huurders moeten eindjes aan elkaar knopen

24 januari 2019 om 14:14 lokaal Deel je nieuws

Hierbij reageer ik op het persbericht van Heuvelrug Wonen wat woensdag 23 januari 2019 op bladzijde 11 in de Nieuwsbode editie Heuvelrug is geplaatst.

Stichting Heuvelrug Wonen is actief aan de slag met het verduurzamen van 800 woningen. Uit de praktijk is mij bekend, dat een huurder het gehele verduurzaamheidspakket moet afnemen en wanneer er sprake is van het gehele pakket  dat dan de kale huur wordt verhoogd met Euro 15,80 per maand.

Stichting Heuvelrug Wonen heeft echter ook verplichtingen aangegaan voor ca 500 woningen op basis van groot onderhoud en als 70% van de huurders met dit groot onderhoud instemt dan vind er voor het verduurzamen van deze woningen in het geheel geen huurverhoging plaats.

Door dit beleid vind er in mijn optiek een tweedeling plaats tussen de sociale huurders onder ons. Het zou Heuvelrug Wonen als sociale stichting sieren als voor al haar huurders geen huurverhoging zou plaatsvinden voor het verduurzamen van haar bezit.

Ook de zonnepanelen worden voor Euro 2,= per zonnepaneel aangeboden en veelal worden er 8 zonnepanelen op een dak geplaatst door Tautus welk bedrijf hiervoor is ingehuurd door Heuvelrug Wonen maar er zijn ook woningbouwbedrijven in Friesland die dit gratis aanbieden waardoor nagenoeg alle huurders dit uiteraard afnemen maar ook een woningbouwbedrijf In Roelofarendsveen en Oegstgeest die het aanbiedt bij 8 zonnepanelen voor Euro 9,50 per maand en ook hier is Tautus het ingehuurde bedrijf.

Voorts worden in de wijk De Groene Tuinen woningen zonder verwarming aangeboden maar dienen de huurders op basis van een aparte huurovereenkomst deze warmtepompen af te nemen tegen een huur van Euro 35,= per maand. Ook voor de kopappartementen aan De Lange Dreef wordt er in de servicekosten een bedrag opgenomen voor de warmtepomp. De kale huren laag houden maar ondertussen.

Als er onwaarheden hierboven staan vermeld dat verneem ik dit graag daar het voor mij waarnemingen zijn uit gegevens die mij aangereikt worden. 

Ik moest dit even kwijt.

advertentie
advertentie