"Er kan echt geen auto meer bij!"

22 januari 2019 om 00:34 lokaal Deel je nieuws

Met die woorden van conciërge Willem Prins werd duidelijk dat de open dag op Vakcollege Maarsbergen afgelopen zaterdag buitengewoon goed werd bezocht. Niet alleen was er veel aandacht voor de nieuwe VAKmavo, maar natuurlijk ook voor de ruime praktijkafdelingen waar de toekomstige leerlingen vooral veel konden dóen. De school is in trek.

Met als motto ‘leren door doen’ legt Vakcollege Maarsbergen de lat hoog, maar dat maakte het open huis, dat om 10.30 begon, volledig waar. “Deze school is echt superleuk”, gaf Mark (11) glunderend aan. Hij had net op de afdeling PIE - produceren, installeren en energie - een standaard voor zijn telefoon gemaakt met behulp van leerlingen uit leerjaar 2. “Hier mag je in de eerste klas al veel praktijk doen en dan kan ik daarna echt kiezen welke richting ik wil doen."

“Om 10.35 ging de eerste al naar beneden”, vertelde gymdocent Ruben Kuijpers even later tegen een moeder die in de gymzalen wachtte tot haar dochter van de tokkelbaan kwam en daarna nog op de klimwand wilde. “Wat een mooi verzorgde en frisse school is dit!”, zo zei ze verwonderd. “Ik had niet verwacht dat een vmbo-school zo professioneel en netjes zou zijn. Alle docenten zijn ook zo aardig en enthousiast. We hebben absoluut geen haast om naar huis te gaan”, gaf ze lachend aan.

In de ruime keuken keken twee grootouders over de schouder van hun kleindochter (11) mee terwijl ze sushi maakte. “Ze was hier vorig jaar al met haar ouders toen ze in groep 7 zat en de school blijft haar favoriet. Dus we wilden nu zelf ook graag zien waar we haar volgend jaar regelmatig naartoe moeten brengen of ophalen. En dit is een fijn gebouw, er hangt een leuke sfeer, het is heel rustgevend en het voelt meteen vertrouwd. Waren wij maar weer jong”, gaf de betrokken oma vrolijk aan.

Veel ouders wilden graag van de zorgcoördinator en de orthopedagoog weten of de school ervaring heeft met kinderen met dyslexie. “We hebben op de basisschool best veel moeten regelen om goede begeleiding voor elkaar te krijgen en dat willen we graag zo houden”, gaf een bezorgde vader aan. “We zijn blij om te horen dat hier heel veel leerlingen met dyslexie zitten en dat de docenten daar helemaal op zijn ingesteld. Dat stelt ons gerust, want je laat ze toch meer los op de middelbare school. Dus dan is het fijn om te weten dat de school je kind echt begeleid en bij de hand neemt.”

advertentie
advertentie