De Driebergse Jim van der Zee is bezig met een theatertour door het hele land, hij sluit af in Theater Figi op 3 februari.
De Driebergse Jim van der Zee is bezig met een theatertour door het hele land, hij sluit af in Theater Figi op 3 februari. Victor Schutijser

Jim van der Zee zingt in Theater Figi

16 januari 2019 om 06:43 lokaal

DRIEBERGEN De Driebergse Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee is op dit moment bezig met een theatertour door het hele land. De tour was het idee van pianist Reinout Douma (bekend van o.a. Janne Schra, Noordpool Orkest, Jochem Myjer), die met Van der Zee meereist. ,,Tijdens The Voice kwam hij al met het idee om samen een tour te doen, dat leek me super tof. Mijn muziek komt in het theater goed tot zijn recht", weet Van der Zee.

Victor Schutijser

,,Na The Voice of Holland heb ik eerst een maand alleen maar interviews gedaan. Verder moest ik de muziekindustrie leren kennen, erachter komen hoe het allemaal werkt. Na het uitbrengen van het coveralbum en alle promotie daaromheen, kon de rust in mijn hoofd een beetje terugkomen", vertelt Van der Zee.

,,In augustus ben ik weer aan het werk gegaan voor mijn gevoel, daarvoor was ik ook wel druk, maar toen ben ik weer eigen muziek gaan schrijven. Met Boris heb ik mijn eigen studio gebouwd, daar gaan we mijn debuutalbum opnemen", aldus Van der Zee.

FLIM BLUE Een van de hoogtepunten de afgelopen maanden was het inspreken van de voice-over voor Disneyfilm 'Blue'. ,,Het is een natuurfilm over het leven in de oceaan, het inspreken was wel even heel iets anders, maar heel leuk om te doen. Drie halve dagen die film kijken en inspreken, ik zou het zo weer doen. Het heeft wel overeenkomsten met wat ik doe, verhalen vertellen in een song. Deze film volgt een dolfijntje en vertelt daar van alles over", aldus Van der Zee.

BIZAR De theatertour verloopt goed, elke zaal tot nu toe was uitverkocht. ,,Vannacht droomde ik dat er maar tien mensen in de zaal zaten en dat ik heel vals zong", vertelt Van der Zee lachend. ,,Gelukkig was dat een droom. Af en toe realiseer ik me hoe bizar het is dat de zalen vol zitten, dan sta ik op het podium en denk '360 mensen hebben een kaartje kocht om mij te zien en te horen'. Dat is heel speciaal, daar word ik een beetje bescheiden van", lacht Van der Zee.

VINCENT ,,Afgelopen week op het podium realiseerde ik me dat terwijl het liedje 'Vincent' gaat over een onbegrepen artiest, dat bij mij nu helemaal niet zo is. Een zaal vol met 'eigen publiek', mensen die voor mij komen. Heel bijzonder", weet Van der Zee.

De eerste keer dat hij eigen nummers speelde voor eigen publiek, was in de Melkweg. ,,Daar speelde ik eigen muziek en wat covers, het werd heel goed ontvangen. Een deel van het publiek had niet eens door wat een cover was en wat eigen muziek", vertelt Van der Zee.

EIGEN MUZIEK De focus ligt nu op eigen muziek, in het voorjaar komt er een album uit met eigen nummers. ,,Dat is mijn debuutalbum, wel een speciaal moment. Een wereld van verschil met het coveralbum van afgelopen jaar, dit wordt echt mijn eigen kindje", vertelt Van der Zee. Bij de theatertour is een exclusieve EP te krijgen, met 4 zelfgeschreven nummers die nog nooit gereleased zijn. ,,Misschien komen ze niet eens op het album", voegt Van der Zee toe.

DICHT BIJ HUIS De theatertour sluit Van der Zee af dicht bij huis, in theater Figi. ,,We sluiten af in Zeist, met de grootste zaal van de tour. Een beetje 'back to my roots'. Als jochie ben ik daar regelmatig naar de bioscoop geweest en nu speel ik in de grote zaal, bizar", vind Van der Zee.

De voorstelling 'The Voice, The Guitar & The Piano' van Jim van der Zee en Reinout Douma is op zondag 3 februari om 15.00 uur in Theater Figi. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Figi en via jimvanderzee.com

advertentie
advertentie