Afbeelding
Humanitas

Budgetcursus voor Arabischtalige nieuwkomers gestart

14 januari 2019 om 06:39 lokaal

HEUVELRUG Omdat de gemeente Utrechtse Heuvelrug jaarlijks een behoorlijk aantal vluchtelingen huisvest, is er nu een budgetcursus voor Arabischtalige nieuwkomers opgezet. Deze cursus is ontstaan om nieuwkomers in de gemeente te helpen na hun begeleiding via Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug.

Met de budgetcursus wordt een mogelijkheid geboden om te leren hoe zij hun administratieve en financiële zaken goed kunnen regelen.

BUDGETTEREN De Regionale Sociale Dienst, Vluchtelingenwerkgroep, Humanitas en de gemeente hebben hiervoor de handen ineen geslagen. ,,Humanitas Thuisadministratie en Schuldhulpverlening van de Regionale Sociale Dienst hebben veel ervaring met budgetteren en regelgeving. Samen met Lima Altaee, de Arabisch sprekende trainer, is deze budgetcursus op maak gemaakt", aldus te initiatiefnemers.

ALERT In vijf dagdelen leren de deelnemers hoe zij hun administratie kunnen ordenen in een archiefmap, hoe zij een budgetplan kunnen opstellen, van welke regelgeving zij gebruik kunnen maken, waar ze alert op moeten zijn, wat er gebeurt als ze een rekening niet betalen en waar ze eventuele vragen kunnen stellen.

START Op vrijdag 11 januari is de budgetcursus gestart met tien deelnemers. Het grootste deel daarvan is het afgelopen jaar in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gehuisvest. Miriam Martens van Humanitas vertelt: ,,We zijn begonnen met uitleg over post die de deelnemers krijgen van onder meer de energiemaatschappij, zorgverzekering en belastingdienst. Er ging een wereld open voor de cursisten. We hopen met alle deelnemende organisaties van harte dat van deze cursus een preventieve werking uitgaat door de nieuwkomers te leren omgaan met administratie en financiën in Nederland."

advertentie
advertentie