Hoe verbeteren we onze (lokale) democratie?

7 januari 2019 om 21:09 lokaal Deel je nieuws

Over dit thema organiseert D66 Utrechtse Heuvelrug een debatavond  op dinsdag 22 januari om 20.00 u in de Cantina van Cultuurhuis Pléiade in Doorn.
D66 wil de democratie versterken en verbreden, dat inwoners meer betrokken raken bij de (lokale) politiek. Dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Mee te doen bij besluitvorming op alle verschillende manieren: van landelijk tot lokaal, van verkiezing tot burgerbegroting. Door inwoners te betrekken, zal het vertrouwen in bestuur en politiek toenemen. Betrokkenheid maakt beleid inzichtelijker en maakt iedereen bewust van het feit dat we onze democratie moeten koesteren.
In afgelopen jaren hebben we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug mooie stappen gezet om inwoners meer te betrekken bij een veelheid aan onderwerpen. Maar het kan nog veel beter. Raadsprogramma’s in 2014 en 2018, een andere werkwijze van de Raad, veel ruimte voor bewonersinitiatieven en een online inwonerspanel zijn voor D66 Utrechtse Heuvelrug nog maar een begin om meer inwoners te betrekken bij de besluitvorming in onze gemeente. Welke kansen ziet u?
D66 zoekt naar nog meer mogelijkheden om de (lokale) democratie te versterken en wil daar graag met u over praten. Op dinsdag 22 januari a.s. om 20.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Pléiade in Doorn organiseert D66 een debatavond over democratische vernieuwing. 
Tonko van Leeuwen, coördinator van het project Democratie van Nu van D66 zal een inleiding houden.
Daarna volgt een debat over wat voor de (lokale) politiek wenselijk en mogelijk kan zijn om onze (lokale) democratie verder te vernieuwen.
Welke mogelijkheden ziet u om de (lokale) democratie te verbeteren?  Deel ze en praat mee.
U bent welkom op 22 januari vanaf 19.30 uur.
 

advertentie
advertentie