Warm welkom in de Kaapse Bossen.
Warm welkom in de Kaapse Bossen. Natuurmonumenten

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

3 januari 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 januari 2019

Driebergen

De Liedjestrein rijdt weer!
11:45 Klaproos 2
De Liedjestrein in 't Hoge Licht, KLaproos 2 in Driebergen is zaterdag 5 januari weer te bewonderen. Dit is een peuter/kleuterprogramma voor jonge kinderen en hun (groot)ouders waarin veel liedjes gezongen worden. Ook luisteren de aanwezigen naar een (Bijbel) verhaal en gaan ze lekker spelen. In de pauze is er wat lekkers te eten en drinken. Voor meer informatie: Anita De Bruin via 0343-521566.

Amerongen

Familierondleidingen in kerstvakantie
12:30 Drostestraat 20
Speciaal voor de families en gezinnen houdt Kasteel Amerongen familierondleidingen in de tweede week van de kerstvakantie. Deze rondleiding focust zich voornamelijk op de kinderen dus voor hen is het extra leuk. Ontdek samen met een rondleider de geheimen van Kasteel Amerongen. De kinderen leren van alles. Deze rondleiding is met name geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar het hele gezin is welkom. Neem je opa, oma, papa, mama, tante, oom, neef, vriend(in) ook mee. De familierondleidingen zijn op donderdag 3 januari, vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari om 12.30 en 14.30 uur. De normale entreeprijzen zijn van kracht.

6 januari 2019

Doorn

Warm welkom in Kaapse Bossen
12:00 Maarsbergseweg 1
Kom op zondag 6 januari tussen 12:00 uur en 15:00 uur naar de Kaapse Bossen bij Doorn en proost samen met Natuurmonumenten op een mooi, nieuw natuurjaar. Ga op stap met de boswachter, nip van een hartverwarmende cider of snoep van een warme marshmallow uit het vuur. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor de wandeling op www.nm.nl/kaapsebossen.

7 januari 2019

Maarn

Nieuwjaarsbijeenkomst 'Doos van Pandora'
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval op maandag 7 januari om 10:00 uur gaat de 'doos van Pandora' open. Vorig jaar, op 8 januari 2018, zijn alle goede voornemens van de aanwezigen in een afgesloten doos gedaan. Wat is ervan terecht gekomen? 'De doos van Pandora' gaat open tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn. Onder het genot van leuk gezelschap en een drankje starten we het jaar met vooruitkijken en een terugblik. Kom langs, de koffie en thee staan klaar. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

9 januari 2019

Overberg

Start hardloopcursus beginners
9:00 Schoolweg 6a
Lo-Pe start ook in 2019 weer met een hardloopcursus voor beginners. Het doel is om in 13 weken 5 kilometer aaneengesloten te kunnen hardlopen. De groep start vanaf de Dwarsweg in Overberg en het is dus ook goed te bereiken vanuit de buurdorpen. Eerste les: 09-01-2019 om 09.00 uur Voor meer info: www.lo-pe.nl

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar! De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

14 januari 2019

Driebergen

Lezing Lourdesgrot Driebergen-Rijsenburg
10:00 Buzzigburglaan 1
Driebergenaar Hans Havers gaat tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen, vertellen over de geschiedenis van het grootseminarie Rijsenburg en de Lourdesgrot op het seminarieterrein. Dit vindt plaats op maandag 14 januari vanaf 10.00 uur. In 1858 vertelde de molenaarsdochter Bernadette dat Maria aan haar verschenen was in een grot bij het Franse dorp Lourdes. De grote aantrekkingskracht van deze gebeurtenis heeft over de hele wereld geleid tot het kopiëren van de grot met een beeld van Maria in de houding waarin zij verscheen. In Nederland zijn in de loop der jaren zo'n 150 Lourdesgrotten gebouwd; de Lourdesgrot in Driebergen is rond 1900 gebouwd op het terrein van het voormalige grootseminarie Rijsenburg (1857-1968). Begin 2016 is de Lourdesgrot gerenoveerd en een nieuw Mariabeeld geplaatst. Velen bezoeken dagelijks de grot. Met ondersteuning van verschillende fraaie historische foto's komt een belangrijk stuk geschiedenis van het dorp tot leven.

Maarn

Koffieochtend en brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn, op 14 januari zal onder leiding van Miranda Veelbehr van restjes wol met behulp van breimolens dekens gemaakt worden. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven en mee te breien. Vlak voor de zomer zullen de dekens geveild worden. Kom langs, vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Koffie en thee (a 1 euro) staan klaar.

Driebergen-Rijsenburg

openbare repetities Scherzando
19:45 Damhertlaan 87
Gemengd koor Scherzando uit Driebergen houdt openbare repetities. Belangstellenden zijn welkom op de maandagavonden 14 en 21 januari. Scherzando bestaat in 2019 een kwart eeuw en bij een 25 jarig jubileum hoort wat extra's. Op zondag 7 april een concert samen met Wishful Singing en op zondag 24 november de uitvoering met projectleden van de Carmina Burana. Aanmelden kan bij www.secretaris@scherzandokoor.nl of via telefoonnummer 0343-513498.

16 januari 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De koffie en thee (a 1 euro) staan klaar! De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doorn

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
Filmhuis Doorn vertoont de film " Hannah". Deze dramafilm gaat over een vrouw die worstelt met haar eigen identiteit, nadat haar man in de gevangenis belandt. De zaal is open om 19.30 uur en belangstellenden zijn welkom. De entree is 6 euro per persoon, uitsluitend op de avond van vertoning.

Driebergen-Rijsenburg

Concert Koningsberger
20:00 Hoofdstraat 117a
Na het grote succes van Winterreise begin 2018 komt internationaal vermaard zanger Maarten Koningsberger met pianist Bas Verheijden op woensdag 16 januari 2019 om 20.00 uur in de Grote Kerk Driebergen terug met een sprankelend nieuw programma VERS 2! Het programma bestaat uit 12 groepjes van twee liederen met dezelfde tekst, door twee componisten op muziek gezet. Het is bijzonder om te horen hoe groot de contrasten tussen die liederen zijn. De componisten zijn o.a. Schubert, Fauré, Brahms, Schumann, Finzi, Ives, Diepenbrock, Beethoven en Liszt: hoe verschillend klinkt bijvoorbeeld Ich grolle nicht bij Schumann en Ives? Koningsberger zal op charmante wijze de liederen toelichten, waardoor het luisteren nog leuker wordt. Sinds 2017 vormen muzikale zielsverwanten Koningsberger en Verheijden een duo. Place de l´Opéra schreef ´Verheijden begeleidt Koningsberger met een magnifieke touch` Koningsberger woont tegenwoordig in Leersum.

17 januari 2019

Leersum

Lezing kampeerreis Bulgarije/Griekenland
10:00 Hoflaan 31
Ans en Frans Groot, beiden reisbegeleiders bij de ANWB, geven donderdag 17 januari vanaf 10.00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum een lezing over hun ervaringen tijdens een kampeerreis naar Bulgarije en Griekenland. Laat u meeslepen in deze koude dagen naar warmere oorden en ervaar de zomer op zijn Grieks en Bulgaars. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig en koffie en thee (a 1 euro) staan klaar. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd aan de Hoflaan 31 in De Binder in Leersum.

Amerongen

Inspiratieavond Voorlezen met gebaren
20:00 Allemanswaard 13
Voorlezen is bijzonder goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Speciaal voor geïnteresseerden verzorgt Wapperkids in samenwerking met de Bibliotheek Z-O-U-T in de Bibliotheek van Amerongen op (donderdag 17 januari 2019) een inspiratieavond. Deze workshop is bedoeld als voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari 2019). Tijdens deze praktische workshop staat het prentenboek van De Nationale Voorleesdagen 'Een huis voor Harry' centraal. Na een theoretische inleiding over de meerwaarde van voorlezen met verschillende gebaren inclusief voorbeelden, is er een praktische workshop waarbij gebaren bij het prentenboek getoond en geoefend kunnen worden. Voor de verkoop, van onder andere de Prentenboeken Top 10, is The Readshop Doorn aanwezig. Deze workshop is gratis en belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom om aanwezig te zijn. De workshop begint om 20.00 en duurt tot circa 21.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

19 januari 2019

Amerongen

Bang mannetje in Amerongen
15:00 Allemanswaard 13
Joes Boonen speelt zaterdag 19 januari vanaf 15.00 uur in de Allemanswaard in Amerongen het jeugdmuziektheaterprogramma genaamd 'Bang Mannetje'. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en gaat over Bang Mannetje. Een vrolijke, interactieve voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om de straat op te gaan in zijn lievelingsbloemenbroek, bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker en bang voor spoken onder zijn bed. De toverboom kan hem veranderen in een dapper mannetje. Maar dan moet hij wel eerst de draak, de spin en de heks in het wilde woeste woud trotseren! Gaat het hem lukken om de toverboom te vinden? In een intieme sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van Bang Mannetje. Herkenbaar voor iedereen, van klein tot groot, die weleens bang is... Over Joes Joes Boonen is theatermaakster, presentatrice, actrice en zangeres. Belangstellenden zijn welkom om dit theaterprogramma mee te maken.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie