Kerstnacht Michaëlkerk Leersum
Kerstnacht Michaëlkerk Leersum Henk Boeve

Kerst in de Leersummer Michaëlkerk

16 december 2018 om 16:29 lokaal Deel je nieuws

De Michaëlkerk, de dorpskerk aan het Kerkplein in Leersum, heet als altijd ieder van jong tot oud die het Kerstfeest wil vieren van harte welkom. 
Dat begint op zondagmiddag 23 december om 15.30 uur met een Kinderkerstviering, speciaal voor de jongste kinderen tot zo’n zeven jaar èn hun familie natuurlijk! Rond het Kerstverhaal worden met de kinderen bekende traditionele en eigentijdse kerstliedjes gezongen.
Op maandagavond 24 december begint de Kerstnachtdienst om 22.00 uur. ‘Echt Kerst’ is het thema. Ds. Pieter Goedendorp gaat voor in de dienst waarin bekende kerstliederen worden gezongen, maar ook eigentijdse muziek klinkt. Kom gerust op tijd: vanaf kwart voor tien is er samenzang. Na de dienst branden op het Kerkplein de vuurkorven, musiceren traditiegetrouw blazers van EMM en worden Glühwein en warme chocolademelk geschonken. Alles draagt bij aan een sfeervol samenzijn aan het begin van de Kerstnacht.
Op de Eerste Kerstdag begint om 10.00 uur een ‘dienst voor jong en oud.’ Vanaf kwart voor tien komen we met samenzang van mooie kerstliederen al op toonhoogte. Een projectkoor van gemeenteleden en kinderen verleent samen met een combo muzikale medewerking. Ds. Pieter Goedendorp gaat voor. ‘We willen als dorpskerk van Leersum op een herkenbare manier laten zien wat dit oude feest betekent voor de wereld van nu,’ vertelt hij. ‘Zo staan vanzelfsprekend de kerkdeuren wijd open voor iedereen die Jezus’ geboortefeest met ons wil vieren.’

advertentie
advertentie