Lions bezorgen haardhout
Lions bezorgen haardhout Bertjan Sneller

Haardhout voor het goede doel

9 december 2018 om 19:19 lokaal Deel je nieuws

Lionsclub Maarn-Maarsbergen is weer gestart met de verkoop van haardhout. Met de aankoop van haardhout snijdt het mes aan twee kanten: het eigen huis verwarmen met kwalitatief goed hout, maar tegelijkertijd ook bijdragen aan de verschillende projecten die de Lionsclub ondersteunt. Zoals de jaarlijkse Wensboom en dit jaar stichting HoPe in Peru en stichting Hidup Baru in West Timor. 

Het hout is van hoge kwaliteit en is door en door gedroogd. Hierdoor is het meteen te stoken tot een prachtig haardvuur. Er zijn twee combinaties van houtsoorten: eiken- en beukenhout en berken- en wilgenhout. De eiken- en beukenhout combinatie is ideaal voor mensen die hun haard graag lang aan hebben staan. Het hout van deze combinatie staat erom bekend dat het erg lang brand. Het haardhout is per kuub te bestellen. Het eiken-/beukenhout is € 100,- per kuub en het berken-/wilgenhout is € 75,- per kuub.

De bezorging van het hout neemt de Lionsclub voor eigen kosten en is dus helemaal gratis. Zonder zorgen helemaal tot aan de deur bezorgd. De bestelling van haardhout kan via Hans Pilaar, telefoon 0343 43 1361 of e-mail hans.pilaar@planet.nl

 

De doelen

Met de opbrengst van het haardhout financiert de Lionsclub onder andere de Wensboomactie in december. Inwoners van Maarn en Maarbergen worden uitgenodigd in de kerstboom bij PLUS Van Schaik een wens op te hangen voor iemand waarvan zij vinden dat hij of zij wel een extra steuntje kan gebruiken. Andere doelen die mede door de verkoop gefinancierd worden, zijn stichting HoPe (Stichting Holanda-Peru) en stichting Hidup Baru. In Peru werkt stichting HoPe aan het terugdringen van armoede en het verbeteren van het onderwijs en de gezondheid van kinderen. Stichting Hidup Baru is werkzaam in het extreem arme West Timor, waar zij zich inzet voor medische begeleiding van kinderen met onder meer ernstige brandwonden of aangeboren afwijkingen.

 

Lionsclub Maarn-Maarsbergen

Met ruim 30 leden, zet Lionsclub Maarn-Maarsbergen zich sinds 1981 in om te helpen waar dat nodig is. Dit doen ze door middel van geldinzamelingsacties en door zelf de handen uit de mouwen te steken.

advertentie
advertentie