Nienke Schneider legt aan voor het uiteindelijke winnende doelpunt
Nienke Schneider legt aan voor het uiteindelijke winnende doelpunt KCD

KCD neemt punten mee vanuit het verre oosten

4 december 2018 om 19:10 Sport/sport Deel je nieuws

Het was zaak voor KCD om de bittere nasmaak van de eerste zaalwedstrijd zo snel mogelijk weg te spoelen. Dat moest gebeuren in het verre Westerhaar waar het taaie SDO wachtte. De Tukkers hadden verrassend gewonnen bij Eemvogels dus moest KCD wel winnen om niet al vroeg in het seizoen ver achterop te raken.
Dat lukte in een wedstrijd die al net zo spannend en boeiend was als de thuiswedstrijd tegen Arena. En waar de Doornse korfballers toen in de slotfase capituleerden, pakten ze nu in diezelfde fase de punten.

SDO speelde zoals verwacht in een zeer hoog tempo en dat leidde binnen enkele seconden al tot de 1-0 en na enige tijd tot een 3-1 maar KCD was niet verrast en counterde aan de hand van een in de eerste helft messcherpe Nienke Schneider naar een gelijke stand. De groen witten namen zelfs het initiatief over in het middendeel van de eerste helft en zo keek SDO verbluft opeens tegen een 6-9 achterstand aan. Ondanks een nog grotere (ook fysieke) inzet aan Twentse kant bleef die marge tot de rust gehandhaafd: 9-12.

KCD kwam bepaald minder uit de kleedkamer; de scherpte was weg en dat gaf de thuisploeg de kans om op 12-12 te komen. Pech was dat Nienke Schneider licht geblesseerd was geraakt maar de kort ingebrachte Sanne Beishuizen vervulde haar rol met verve door bij haar eerste balcontact te scoren. Tot 16-16 gingen de ploegen daarna gelijk op waarna SDO voor het eerst sinds lange tijd de leiding nam. Even leek het scenario van de week ervoor zich te ontrollen maar bij 18-17 zorgden drie Doornse treffers op rij ervoor dat de punten mee naar de Heuvelrug kwamen. De slotgoal van SDO was slechts voor de statistieken: 19-20.

Aanstaande zaterdag houden de Groen-Witten het dichter bij huis. Eemvogels uit Soest is dan de gastheer voor deze misschien wel opnieuw spectaculaire en zenuwslopende wedstrijd. Na het nipte verlies van de eerste wedstrijd (22-23) en de winst van dit weekend, kun je zeggen dat er een stijgende lijn aanwezig is. Kan KCD deze stijgende lijn doorzetten en doorstijgen naar een plaats binnen de sterkste 3? 

advertentie
advertentie