Ook elke eerste zaterdag van de maand is het uitvaartcentrum tussen 16.00-17.00 uur open voor publiek met vragen rondom uitvaarten.
Ook elke eerste zaterdag van de maand is het uitvaartcentrum tussen 16.00-17.00 uur open voor publiek met vragen rondom uitvaarten. CheeseWorks

Lichtjesavond op begraafplaats Leersum

4 december 2018 om 06:58 lokaal

LEERSUM De Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Koningin Julianalaanlaan 105 is op 12 december vanaf 19:00 uur sfeervol verlicht. Iedereen uit Leersum en omgeving is welkom om hier op deze Lichtjesavond een dierbare te herdenken, of deze nu ter plaatse begraven ligt of niet. Met toepasselijke muziek en woorden wordt stilgestaan bij het overlijden en gemis van geliefden.

Edith Hazelzet

Het is najaar, de feestdagen komen eraan. In deze periode kan het gemis van een dierbare soms nog sterker zijn dan normaal. Daarom organiseert Van Krimpen-Statema uitvaartzorg, voor de eerste keer een Lichtjesavond op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Leersum.

De van oorsprong Woudenbergse uitvaartorganisatie nam in februari Uitvaartcentrum Utrechtse Heuvelrug over en stelt de begraafplaats en het centrum op 12 december van 19:00-21:00 uur open voor ontmoeting, om te luisteren naar muziek, samen een drankje te drinken of om stil, in gedachten, bij een dierbare overledene te zijn.

LOSLATEN Sjoukje van Krimpen-Statema licht het initiatief toe: ,,De Lichtjesavond is bedoeld om troost te geven aan mensen die hun dierbare missen. Iedereen, jong en oud, religieus of niet, is deze avond welkom om in deze donkere dagen voor kerst letterlijk en figuurlijk verlichting te ontmoeten."

Het initiatief vond meteen weerklank in Leersum. ,,Van kunstenaar Alida de Jong zijn beelden te zien tijdens de avond. Zij besteedt veel aandacht aan het thema vasthouden en loslaten." Theaterkoor Prove It verzorgt de sfeervolle muzikale omlijsting tijdens Lichtjesavond met mooie nummers over het verstrijken van tijd in een ieders leven.

TROOSTRIJK De begraafplaats zal tijdens de avond met kaarsjes verlicht worden langs de paden. ,,Verder delen we lichtjes uit die mensen zelf mogen plaatsen," vertelt Van Krimpen-Statema. ,,Op Lichtjesavond kunt u met familie en vrienden een kaars komen branden als mooie herinnering aan uw geliefde overledene. Samen nog eens stilstaan bij het gemis van een dierbare kan erg troostrijk zijn."

advertentie
advertentie