Afbeelding
Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

29 november 2018 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 november 2018

Amerongen

Film Hugo och Rosa in de Rijnkapel
20:00 Imminkstraat 1A
Tien jaar lang volgde de regisseur de levens van Hugo en Rosa, die bijna 100 jaar oud zijn. Samen maakten ze als broer en zus de 20e eeuw mee in hun kleine huis op het platteland van Zweden. Hun dagelijks leven is in al die tijd nagenoeg niets veranderd. Ze zijn verknocht aan elkaar en het huis. Maar dan wordt Hugo ziek. Deze ontroerende documentaire laat zien hoe Hugo en Rosa opgewekt het laatste deel van hun leven leven. De zorgzaamheid voor elkaar is indrukwekkend. Van het woord haast hebben ze nog nooit gehoord, het woord eenvoud past hen prachtig.

30 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

Repaircafé bij de Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Elke laatste vrijdag van de maand bij de Inloop Driebergen.

Leersum

Archeologisch koffie-uur
19:00 Hoflaan 31
Iedere laatste vrijdag van de maand is er in de bibliotheek in De Binder een archeologisch koffie-uur (van 19.00 tot 20.00 uur), waar iedere geïnteresseerde in de historie van Leersum (en de gemeente) informatie kan halen en brengen, vragen kan stellen. Koffie en thee staan klaar. Aanmelden niet nodig. Ook is het mogelijk de tentoonstelling van de Tijdlijn van Leersum (gratis) te bekijken.

Amerongen

Whisky of Whiskey?
20:00 Burgemeester van den Boschstraat 13
In Ierland schrijven ze whisky met -ey en in Schotland met -y. Dit is ontstaan omdat de Ieren wilden laten zien dat hun hoogwaardige whiskey beter zou zijn dan het Schotse bocht. Is dat werkelijk zo? Tijdens een proeverij gaan de deelnemers de overeenkomsten en de verschillen ontdekken. De proeverij is op vrijdag 30 november vanaf 20.00 uur in restaurant Buitenlust in Amerongen. Aanmelden www.cursusprojectamerongen.nl.

3 december 2018

Driebergen

Met bubbels het nieuwe jaar in
10:00 Buzzigburglaan 1
Op maandag 3 december vanaf 10.00 uur zal registervinoloog Vic Bal een presentatie over de wereld van de champagne verzorgen tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen. Aanmelden is niet nodig, ook zijn er geen kosten aan verbonden. De Bibliotheek is te vinden aan de Buzziburglaan 1.

Maarn

'O, kom er eens kijken'
10:00 Trompplein 5
Maandag 3 december zal tijdens de Zoute Inval van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn traditiegetrouw het Sinterklaasfeest worden gevierd. Van de bezoekers wordt verwacht dat zij een ingepakt cadeautje van maximaal vijf euro meenemen. Door middel van een dobbelspel krijgt iedereen wat hen toekomt.

Driebergen

Soosjaal in Djoi
19:00 Engweg 24E
De laatste Soosjaal van dit jaar staat voor de deur: een avond, georganiseerd door ouders van kinderen met autisme, in samenwerking met het Sociaal Dorpsteam en jongerenwerk van de Utrechtse Heuvelrug. Het doel is om een fijne avond te bieden voor jongeren met autisme. En tegelijkertijd een mogelijkheid voor de ouders en verzorgers om elkaar te ontmoeten.

5 december 2018

Doorn

Handwerkcafé workshop prikvilten
10:00 Kerkplein 4 4
In de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn wordt woensdag 5 december van 10.00 tot 12.00 uur een workshop prikvilten gehouden. Deelnemers gaan aan de slag met schapenwol en de viltnaald en maken van de schapenwol een schaap. Deze workshop staat onder leiding van Paula Boonzaaijer. Graag vooraf aanmelden aan de balie of per e-mail: doorn@bibliotheekzout.nl.

Driebergen

Introductiecursus Tai Chi
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter.

6 december 2018

Leersum

Sinterklaas komt langs
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum spelen ze donderdagochtend 6 december het traditionele sinterklaasspel. De Zoute Inval start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

8 december 2018

Maarn

Lions boekenmark in Maarn
10:00 Trompplein 5
De Lionsclub Maarn-Maarsbergen houdt op zaterdag 8 december van 10.00 tot 13.30 uur een boekenmarkt in dorpshuis 'De Twee Marken'.

Maarsbergen

Kerstfair kasteel Maarsbergen
10:00 Maarnse Grindweg 30
Landgoed Maarsbergen houdt op zaterdag 8 december van 10.00 tot 16.00 uur een kerstfair. Parkeren is gratis buiten het hek van het landgoed. Zie ook www.landgoedmaarsbergen.nl.

9 december 2018

Doorn

Dag op stand in Huis Doorn
Langbroekerweg 10
Een groep van achttien historische acteurs (re-enactors) komt zondag 9 december op bezoek in Huis Doorn. Op deze open monumentendag laten zij de periode van de Belle Epoque herleven in het Huis en de Engelse landschapstuin van landgoed Huis Doorn.

Driebergen-Rijsenburg

Kerstplein op Rijsenburg
12:00 Traaij 239 a
Het kerkplein van Rijsenburg wordt zondag 9 december omgetoverd tot een sfeervol kerstplein.

Driebergen

Kerst Sing-in
14:00 Kerkplein 5
Het Sint Gregorius Magnus kerkkoor houdt op 9 december van 14.00 tot 15.00 uur een sing-in met liederen, carols en gedichten. De sing-in vindt plaats in de St.Petrus' Bandenkerk. Na afloop is er Glühwein en warme chocolademelk. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage welkom.

'Maestro's van Morgen' in Grote Kerk
14:30 Hoofdstraat 117a
In de Grote Kerk, aan de Hoofdstraat 117a in Driebergen, vindt zondag 9 december om 14.30 uur het tweede concert plaats van de serie 'Maestro's van dichtbij'. Onder de noemer 'Maestro's van morgen' werkt The Atlantic Trio dit concert samen met drie jonge prijswinnaars van het Heuvelrug Muziekconcours. Dit concert is qua lengte en programmering niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf een jaar of acht. De toegang is gratis voor mensen tot 27 jaar. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Jaques Baas, Cd-artline en aan de zaal.

10 december 2018

Maarn

'Madeira versus port' presentatie
10:00 Trompplein 5
Vic Bal, registervinoloog, liquorist en bierambassadeur, geeft maandag 10 december tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn een presentatie. Bal geeft een kijkje in de wereld van port en Madeira. Hoe wordt het gemaakt en waarbij is het goed te combineren? Na afloop is er mogelijkheid tot het proeven van een glaasje. Aanmelden is niet nodig.

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

11 december 2018

Doorn

EvenementenXpress naar Mauritshuis
9:30 Berkenweg 33
In Engelse landhuizen bevinden zich van oudsher veel Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. De meeste van deze werken werden in de achttiende eeuw verworven, de glorietijd van het Engelse landhuis. Voor deze tentoonstelling zijn de mooiste schilderijen geselecteerd.

Driebergen

Lezing 'De Messiah'
10:00 Klaproos 2
Camiel Verhamme zal in kort bestek iets vertellen over de geschiedenis van het werk, het libretto, de structuur ervan en vooral zullen bezoekers naar een aantal bekende en minder bekende fragmenten kunnen luisteren die eerst zullen worden toegelicht. Daarbij zal de nadruk liggen op de vocale en instrumentale kenmerken van elk der afzonderlijke delen waaruit dit oratorium bestaat. Vrijwel iedereen associeert dit werk met de kersttijd. Händel heeft het echter niet als kerkmuziek bedoeld en zeker niet voor de Kerst..

12 december 2018

Doorn

Biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In Cultuurhuis Cantina is het mogelijk om te biljarten. De toegang is gratis, koffie en thee zijn tegen kleine vergoeding verkrijgbaar. Het biljarten maakt onderdeel uit van de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Kerstmarkt in Beatrix in Doorn
14:00 Jacob van Ruysdaellaan 17
Op woensdag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur is er een kerstmarkt in het woonzorgcentrum Beatrix.

Driebergen

Introductiecursus Tai Chi
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter.

Doorn

Filmhuis Doorn vertoont Phantom Tread
20:00 Kerkplein 4
In het naoorlogse Londen bevinden zich een kleermaker, Reynolds Woodcock en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie. Ze maken daar kleding voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet.

13 december 2018

Leersum

Kerstboompoppetjes haken
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval is het mogelijk om onder begeleiding van Jetske Dekker en Hetty Sloots creatief aan de gang met het haken van kerstboompoppetjes. Aanmelden is niet nodig.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie