Afbeelding
Edith Hazelzet

Sinterklaas per speedboot aangekomen in Leersum

17 november 2018 om 17:21 lokaal

LEERSUM Het toegestroomde publiek van jonge Leersumse pietjes en hun vaders, moeders, opa's en oma's werd op het Kerkplein bij de muziekkoepel tot de komst van Sinterklaas vermaakt door de Pietenband van EMM en een groep Danspietjes van Zenner DSF. Tot teleurstelling van de kinderen en ook van Sinterklaas was Helma Ambuul van Zenner DSF niet zoals elk jaar aanwezig om hem op haar enthousiaste wijze te verwelkomen. Twee uur voor het feest moest zij tot haar grote spijt afzeggen vanwege ziekte. Elly Hooiveld van de Oranjevereniging Leersum nam de honneurs op waardige wijze waar.

Edith Hazelzet

Klazien, de zus van Sinterklaas, was afgelopen week al meermaals gespot, terwijl zij na sluitingstijd in het geheim schoenen en kleding paste in de Leersumse winkels. Voor het derde jaar op rij was zij van de partij bij de voorbereidingen voor de aankomst van Sinterklaas in het dorp. De filmpjes hiervan op Facebook werden door de jongste basisscholieren gretig gevolgd.

Op het Kerkplein vroeg men zich af hoe de Goedheiligman deze keer zijn entree zou maken. Voorafgegaan door de majorettes van EMM kwam de Sint samen met Klazien en zijn Hoofdpiet aan in een kleine speedboot getrokken door een tractor vol Pieten. Dorpswethouder Hans Waaldijk heette hen welkom. Nadat Sinterklaas op het Kerkplein was toegezongen, verhuisde het feest met alle kinderen en pieten naar SCC De Binder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie