Willem Baaij krijgt een schaal voor zijn 200ste wedstrijd in SVL 1
Willem Baaij krijgt een schaal voor zijn 200ste wedstrijd in SVL 1 Henk Henzen

SVL 1 – Montfoort 1 0 – 1

18 november 2018 om 08:57 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 17 nov. 2018

De thuiswedstrijd van SVL tegen de nummer twee van de competitie Montfoort eindigde in 0-1 waar een verdeling van punten meer op zijn plaats was geweest. Met name in de tweede helft voetbalde SVL de tegenstander helemaal zoek maar kon het doelpunt voor de gelijkmaker maar niet vinden.

Montfoort kwam in de eerste helft al in de derde minuut met enig geluk op voorsprong. Dat was gezien hun spel eigenlijk wel verdiend want het was zeker het eerste kwart van de wedstrijd de betere ploeg. Zoals ook in de 20e minuut toen Geert-Willem Merkens het uiterste van zijn kunnen moest tonen om de bal weg te werken.

In de tweede helft een ander SVL dat zijn tanden liet zien wat al gauw tot een bijna-doelpunt leidde, het venijnige schot van Ali Alkan werd door de keeper van Montfoort gestopt en helaas stond er geen SVL-er op de goede plaats om de terugspringende bal in het doel te werken.

In de 51e minuut was er weer een goede aanval van SVL, maar de beslissende knal bleef uit. Hoewel het overwicht van SVL steeds duidelijker werd had Montfoort af en toe ook mogelijkheden, maar de defensie van SVL wist goed stand te houden. Danny Kuijer en Bart Bruijne liepen tegen een gele kaart op, net als twee spelers van Montfoort.

In de 75e minuut wisselde Aad van den Berg: Roben Schenk (enkelblessure) en Bart Bruijne. Twee verdedigers gingen er af en er kwam maar één verdediger voor terug, namelijk Erik van Eckeveld want de aanval werd versterkt door Selçuk Albayrak als ampele poging om een doorbraak te bewerkstelligen. Ondanks de diverse mogelijkheden die SVL wist te creëren lukte het maar niet om het net te vinden. Jubilaris Willen Baaij ( 200e wedstrijd voor SVL) knalde in de 86e minuut van dichtbij over en zelfs de vrije trap die Ali Alkan net voor het einde van de wedstrijd op een voor hem ideale plek mocht nemen ging er niet in. SVL mag weliswaar terugkijken op een goede wedstrijd, maar uiteindelijk koop je daar met zo’n uitslag niets voor. Het verlies heeft als schrale troost geen lagere stand op de ranglijst veroorzaakt.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk (Erik van Eckeveld) – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne (Selçuk Albayrak) – Walter Cremers – Koen van Dijk – Danny Kuijer – Ali Alkan – Mitchel de Vaal – Willem Baaij.

Volgende zaterdag: SVL – Sliedrecht aanvang 14.30 u.