Afbeelding
Henk Boeve

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

15 november 2018 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

17 november 2018

Maarn

Bijeenkomst Hersentumor Contactgroep
10:30 Trompplein 5
De hersentumor contactgroep van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl houdt weer een landelijke bijeenkomst. De lezing gaat dit keer over de nieuwe behandelvorm 'Kort Lontje, Rem je Boosheid'.

Jaarlijkse banketstavenactie scouting
13:00 Schoollaan 40
De jaarlijkse banketstavenactie van Scouting Maarn-Maarsbergen.

Muziek in de Theresia
16:00 Amersfoortseweg 48
In de Theresiakerk wordt zaterdag 17 november om 16.00 uur weer een concert gehouden. De muzikanten zijn Johanna Eijsbouts (klarinet) en Ingeborg Verhoeven (harp). Toegang: vrijwillige bijdrage. Zie ook www.muziekindetheresia.nl

Maarns Jazzcafé
20:00 Trompplein 5
De Lionsclub Maarn Maarsbergen, de harmonie Manderen en het Steunfonds Muziekonderwijs Maarn Maarsbergen houden een jazzavond in de ontmoetingsruimte van de Twee Marken in Maarn. Afwisselend treden op de Riverboat jazzband en het How about Rita? jazzcombo. Kaarten zijn te koop voor 5 euro per persoon bij Boek&Koek en de bar van de Twee Marken en 's avonds in de zaal. Zie ook www.maarnsjazzcafe.nl

Amerongen

Tweede lustrumconcert gemengd koor Coram Deo
20:00 Imminkstraat 11
Het christelijk gemengd Koor Coram Deo Utrechtse Heuvelrug geeft zaterdag 17 november een uitvoering in kerkgebouw De Ark. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het thema van de avond is "Het kerkelijk jaar in de muziek". Medewerkenden zijn Rineke de Wit, sopraan en hobo, Bert Kruis, vleugel en Arjan Veen, orgel. Algehele leiding John Propitius.

18 november 2018

Amerongen

Lezing Spinoza in Rijnkapel
10:30 Imminkstraat 1A
Spinozakenner dr. R. Nepveu neemt belangstellenden mee in het gedachtegoed van de wereldberoemde Nederlandse filosoof uit de Gouden Eeuw: Wie was hij? Waar komen zijn ideeën vandaan, en hoe zijn die ook nú actueel? Spinoza is een 17e-eeuwse tijdgenoot met verrassend moderne ideeën.

Driebergen

Jazz op zondagmiddag
14:30 Boterbloem 1
De The Riverboat Jazzband speelt op zondag 18 november bij Jazzclub Champ 'Aubert aan de Boterbloem in Driebergen. Het optreden begint om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

19 november 2018

Maarn

Gezondheidsclaims op verpakkingen
10:00 Trompplein 5
In de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn wordt tijdens de Zoute Inval stilgestaan bij de claims die de voedselindustrie zet op voedseletiketten. Mare Knoppert, afgestudeerd aan de Wageningen University and Research (WUR) in de studierichting Voeding, Gezondheid en Levensmiddelen, neemt belangstellenden mee naar de wereld van de verpakkingen.

Driebergen

Culiquiz: test kennis over voeding
10:00 Buzzigburglaan 1
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen wordt een speciale culiquiz gespeeld. Dit naar aanleiding van de nationale themamaand 'Nederland Leest', die dit jaar in het teken staat van voeding. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Leersum

Drumclinic Muziekschool Leersum
16:00 Hoflaan 29
Drumdocent Tim Satink introduceert zichzelf en laat zien waarom drummen leuk is.

20 november 2018

Doorn

EvenementenXpress naar Singer Laren
9:30 Berkenweg 33
'Laatste impressionisten' is de naam van deze tentoonstelling die is gewijd aan de kunstenaarsvereniging 'Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs' (1900-1915) en daarmee aan de beroemdste en meest karakteristieke schilders van deze stroming in de Franse (en Europese) kunst. Deelnemende kunstenaars waren onder andere Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche en Henri Martin. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoon 06-22432166.

21 november 2018

Doorn

Handwerkcafé in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Op woensdag 21 november om 10.00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn vindt wederom het handwerkcafé plaats met dit keer een gezonde en culinaire verrassing bij de koffie/thee door team Abrona. Dit in het kader van 'Nederland Leest', met als thema voeding.

Driebergen

Lezing 'Zanderige Utrechtse Heuvelrug'
10:00 Parklaan 7
Natuurfotograaf Erwin van Laar neemt belangstellende mee op trektocht over de Utrechtse Heuvelrug en laat iedereen genieten van de natuur en de uitzichten. De havik, zwarte specht en sperwer en nog veel andere vogelsoorten zijn hier te vinden. Ook reptielen en amfibieën zijn goed vertegenwoordigd. Van Laar is een hartstochtelijk fotograaf met boeiende verhalen over zijn belevenissen in de natuur.

Leersum

Samen eten bij 'Ons Eetcafé'
18:00 Kerkplein 1
Bij 'Ons Eetcafé' in Leersum is er weer een gezamenlijke maaltijd.

Amerongen

Biologische wijnproeverij met hapjes
20:00 Drostestraat 35
Ernst Hart van Wijnen van t Fort, vertelt over biologische wijnbouw, laat karaktervolle wijnen proeven en ruimt misverstanden uit de weg. Gert te Roller, chef-kok van Herberg Den Rooden Leeuw, presenteert bijpassende hapjes en geeft zijn visie op het combineren van spijs en wijn. Inschrijven kan via www.cursusprojectamerongen.nl.

Driebergen

Introductiecursus Tai Chi
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. De eerste les is een gratis proefles. Meer informatie op taoist.nl.

22 november 2018

Leersum

Ontmoetingsmiddag PCOB Leersum
14:30 Lomboklaan 9
In de Johanneskerk houdt PCOB Leersum een ontmoetingsmiddag.De zaal gaat om 14.00 uur open. Mevrouw Esterik uit Utrecht zal een presentatie geven over 'Schone lei', het 'ontspullen' zowel in letterlijke als figuurlijke zin bij het wat ouder worden.

23 november 2018

Leersum

Najaarsuitvoering Darthuizer Toneel
20:00 Hoflaan 29
De najaarsuitvoering van het Darthuizer Toneel wordt vrijdag 23 en zaterdag 24 november opgevoerd. Gespeeld wordt 'Spraakmakende Mode', een klucht in vier bedrijven geschreven door Willem Westermann. De regie is in handen van John van Spanje en Monique van Lunteren. Gesouffleerd wordt door Wilma Jacobs en Gerbout van Beek. De voorstellingen vinden plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, aan de Hoflaan 29 in Leersum.

Amerongen

Concert Robert Jan Stips
20:15 Allemanswaard 13
Robert Jan Stips neemt bezoekers vrijdagavond 23 november mee op reis door zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Hits uit zijn heden en verleden komen voorbij. Geen avond is hetzelfde dankzij de verzoeknummers die kunnen worden aangevraagd. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater en aan de deur voor 15 euro inclusief consumptie.

24 november 2018

Amerongen

Symposium: Wat wist Wilhelmina?
10:00 Drostestraat 20
Op zaterdag 24 november houdt Kasteel Amerongen van 10.00 tot 16.00 uur een conferentie in de Andrieskerk in Amerongen over Wilhelmina en de komst van Wilhelm II. Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Prof. dr. Beatrice de Graaf en prof. dr. Jacco Pekelder zijn de sprekers.

Doorn

Concert 'Ludiek' in Het Woonoord
15:00 Woestduinlaan 87
Amateur-orkest Ludiek geeft een uitvoering in Het Woonoord. Het orkest brengt onder leiding van Johanna Eijsbouts werken ten gehore van onder andere Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert en Felix Mendelssohn.

Driebergen

Concert Scherzando
20:00 Hoofdstraat 117A
Gemengd Koor Scherzando geeft op 24 november een concert dat geheel gewijd is aan de muziek van Henry Purcell. Voor de pauze wordt een vijftal 'anthems' uitgevoerd; na de pauze de beroemde opera Dido & Aeneas, waarvan de enscenering is aangepast: de opera speelt zich af op de Amsterdamse Zuidas. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij Boekhandel Baas of via e-mail: kaartjes@scherzandokoor.nl.

25 november 2018

Leersum

Concert kamerkoor The Living Song
16:00 Kerkplein 1
Concert kamerkoor The Living Song aan de vooravond van Kerst met de Messe de minuit van Charpentier, werken van Elgar en Parry, Hongaarse en Jiddische liederen. Met medewerking van Elly Meier, piano en solisten. Algehele leiding: Ton Sauer.

26 november 2018

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Maarn

Workshop engeltjes haken
10:00 Trompplein 5
Op maandag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn wordt tijdens de Zoute Inval samen engeltjes gehaakt voor in de kerstboom. Deze ochtend staat onder leiding van Miranda Veelbehr en Leny Mank en zal de kerstsfeer flink gaan oproepen. Voor deelnemers die niet beschikken over de noodzakelijke materialen, is er een voorraad aanwezig.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie