Stichting Vrienden van de Maartenskerk nodigt u/jou uit voor de startavond van de stichting, kom je ook?
Stichting Vrienden van de Maartenskerk nodigt u/jou uit voor de startavond van de stichting, kom je ook? St. Vrienden van de Maartenskerk

Feestelijke startavond 21 november ter oprichting van nieuwe 'Stichting van de Maartenskerk'

12 november 2018 om 23:11 lokaal Deel je nieuws

Fondsenwerving en cultuur gaan voortaan hand in hand in de Maartenskerk Doorn

Feestelijke startavond 21 november ter oprichting nieuwe ‘ Stichting Vrienden van de Maartenskerk’

Op 2 oktober is de nieuwe stichting ‘Vrienden van de Maartenskerk’ opgericht met een tweeledig doel: geld inzamelen voor het onderhoud van het Rijksmonumentale pand en het organiseren van enkele culturele activiteiten per jaar. Op 21 november wordt de oprichting van de stichting feestelijk gestart met een avond vol lezingen en muzikale optredens van formaat!

Naast het geven van informatie over de nieuwe stichting, staat de feestelijke avond vooral in het teken van muziek en historie. Pianist Bas Verheijden, celliste Fama Koning en organist Maurits Bunt zullen hun muzikale talenten ten gehore brengen deze avond. Zo is Fama met haar 13 jaar een echt talent en won ze op haar tiende jaar al Heuvelrug Muziekconcours.

Herman Postema, Doornaar en historicus neemt de aanwezigen mee in het historisch verleden van de Maartenskerk een beeldbepalend Rijksmonument sinds 1180 in het hart van de Provincie Urecht. Burgemeester Frits Naafs, tevens lid van het Comité van aanbeveling van de stichting, zal de vermakelijke avond om 20:00 uur openen.

De stichting

Deze is op 2 oktober opgericht door een aantal personen uit Doorn. Het doel is om de noodzakelijke financiële middelen bijeen te brengen voor onderhoud van het historisch kerkgebouw. Hierdoor blijft de toekomst van de Maartenskerk tot in lengte van jaren gewaarborgd. De stichting staat los van de Protestantse Gemeente. Er zijn goede afspraken gemaakt over het gebruik van de kerk en over de besteding van middelen.

Fondsenwerving hand in hand met cultuur

Een tweede belangrijk doel is het organiseren van culturele activiteiten in het kerkgebouw, waardoor de Maartenskerk een nog bredere functie krijgt in de Doornse gemeenschap.

Word vriend of donateur!

U kunt de stichting op andere manieren steunen. Voor € 50,- per jaar bent u al vriend. Ook kunt u eenmalig doneren. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvandemaartenskerk.nl.

advertentie
advertentie