BEKERWEDSTRIJD SVL – OSV (Amsterdam) 3-2

10 november 2018 om 20:06 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 10 november

Zaterdag kwam OSV uit Amsterdam op bezoek in Langbroek voor een wedstrijd in de districtsbeker. OSV dat voor de competitie uitkomt in de tweede klasse begon de wedstrijd wel al waren ze door een geblesseerde keeper nauwelijks in staat om met een volledig elftal aan te treden.SVL won uiteindelijk met  3-2 na een moeilijke wedstrijd waar de vechtlust de boventoon voerde ook al omdat het na een half uur met tien man kwam te staan.

Langbroek begon voortvarend met als resultaat dat Koen van Dijk al in de zesde minuut de 1-0 liet aantekenen. In de 16e minuut werd het zelfs 2-0 door Ali Alkan en je zou denken dat je dan op rozen zit. SVL raakte daarna echter de grip op de wedstrijd wat kwijt terwijl OSV er hard in ging en er in slaagde om in de 26e minuut tegen te scoren en in de 35e minuut zelfs langszij te komen door het benutten van een penalty. Een strafschop die volgens elke neutrale kijker nooit gegeven had mogen worden omdat de scheidsrechter een overduidelijk buitenspel gewoon wegwuifde. Bij het grijpen naar de bal torpedeerde Geert-Willem Merkens daarbij de speler van OSV en werd met rood van het veld gestuurd. Paul Emons verving hem en moest gelijk aan de bak om de strafschop te stoppen, maar helaas, het werd 2-2. Bastin Hofman werd geofferd om op een tiental te komen. De rust ging in met deze gelijke stand.

Ondanks dat ze met een man minder verder moesten was SVL na de rust weer de betere ploeg. Er kwamen diverse kansen die echter niet zomaar verzilverd werden.

Een aardig schot van Koen van Dijk werd door de keeper van OSV prima gepakt en even daarna veerde iedereen overeind bij een strakke kopbal van Selçuk Albayrak, maar die landde op de paal. Net als een venijnig schot van Willem Baay. In de 75e minuut viel de beslissing toen Ali Alkan van behoorlijke afstand een vrije trap feilloos over de vijandelijke muur in het linker bovenhoekje van het OSV-doel kachelde: 3-2. Ondanks het slechte weer, een scheidsrechter die zijn dag niet had en kwistig met (vaak onterechte) kaarten strooide (SVL 1x rood en 3x geel / OSV 2x geel) en voor SVL het 57 minuten met tien man moeten doen, was het een enerverende wedstrijd en heerste er na afloop bij de winnaar terechte vreugde zowel bij de spelers, de begeleiders als bij de toeschouwers. Bij SVL werd Kevin van Leeuwen in de tweede helft gewisseld voor Mitchel de Vaal.

Volgende week gaat de competitie weer verder en komt Montfoort naar Langbroek.