Verkiezing ‘Z-O-U-T schrijver 2019’ van start

9 november 2018 om 14:49 lokaal Deel je nieuws

Voor de zevende keer organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T de verkiezing ‘Z-O-U-T SCHRIJVER VAN HET JAAR’. Schrijvers die wonen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude, Wijk bij Duurstede kunnen tot en met 1 februari 2019 hun boek verschenen in 2018 aanmelden via www.zoutschrijver.nl

Sinds 2012 wordt de verkiezing Z-O-U-T schrijver georganiseerd. De inschrijving levert jaarlijks rond de 20 aanmeldingen op. Dit diversiteit van de boeken is groot. Het varieert van historische boeken, managementboeken, jeugdboeken, thrillers tot poëzie en prentenboeken. 
In 2018 werd Harry Stegeman 1946 uit Wijk bij Duurstede gekozen tot Z-O-U-T schrijver van het jaar met zijn boek ‘Langs de Nederrijn’. Dit boek neemt de lezer, aan de hand van historische en biologische wetenswaardigheden, mee langs de oevers van de Nederrijn tussen Wijk bij Duurstede en Wageningen.
De jury, onder voorzitterschap van Wil Kosterman wethouder gemeente Wijk bij Duurstede, maakt vrijdag 15 februari de shortlist met de 5 genomineerden bekend. De feestelijke bekendmaking zal plaatsvinden op woensdag 3 april tijdens het boekenweekfeest Boek & Bal.
Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.zoutschrijver.nl 

 

advertentie
advertentie