Erelid Gert van den Berg onthult de prijzenkast die hij schonk aan Larsheim Gymnastiek
Erelid Gert van den Berg onthult de prijzenkast die hij schonk aan Larsheim Gymnastiek R. van der Nagel

Oude prijzenkast in ere hersteld op springinstuif Larsheim Gymnastiek

6 november 2018 om 21:07 Sport/sport Deel je nieuws

Op 3 november jl. was de Leersumse jeugd weer welkom in De Binder bij de springinstuif van Larsheim Gymnastiek. Dit terugkerende evenement, waar jongeren tussen de 5 en 18 jaar laagdrempelig kennis kunnen maken met de turnsport, had ditmaal een extra feestlijk tintje. Erelid Gert van den Berg schonk de vereniging een nieuwe prijzenkast en mocht deze feestlijk onthullen. Deze prijzenkast, zo vertelde oud-trainer Van den Berg, stamt al uit 1908 en was eigendom van zijn oude vereniging in Driebergen. Daar was het jaren geleden in onbruik geraakt en de kast lag al die tijd bij Van den Berg opgeslagen in de garage. Na een grondige opknapbeurt prijkt de prijzenkast nu aan de muur van de gymnastiekzaal in De Binder. "Dat doet me vreugde," aldus dhr. Van den Berg, "want ik heb jaren tegen hem aangekeken, en dat kan ik nu weer doen als ik bij jullie op visite kom."

En er was er nog meer goed nieuws. Bestuurslid Aafke Legemaat kon melden dat de Rabo Clubkas Campagne dit jaar het mooie bedrag van €448,30 heeft opgebracht om in de vereniging te investeren.

Na deze feestelijke opening van de middag werd er onder professionele begeleiding naar hartelust gesprongen. Mede dankzij bijdragen van Bouwbedrijf Tollenaar en aannemersbedrijf Legemaat van Elst konden de jongeren zich uitleven op de tumblingbaan, dubbele trampoline, plank en trampoline-kast. Een gezond tussendoortje, verzorgd door Albert Heijn Leersum, maakte deze sportieve middag compleet. 

 

advertentie
advertentie