Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester Frits Naafs verzorgt gastles over respect

6 november 2018 om 15:15 lokaal

DRIEBERGEN Burgemeester Frits Naafs hield dinsdagmorgen op Valkenheuvelschool een gastles in het kader van de Week van Respect in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Hij ging in het gastcollege samen met de leerlingen van groep 8 van Valkenheuvelschool de dialoog aan over respectvol samenleven. Door middel van deze gastlessen en andere activiteiten op scholen, sportclubs en in de wijk, draagt de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving. De week van Respect is dit jaar van 5 tot en met 11 november. In twaalf jaar zijn er al meer dan een miljoen jongeren bereikt.

Samen met de leerlingen gaf de heer Naafs interactief invulling aan de Week van Respect. Dit jaar staat de Week van Respect in het teken van 'Burgers bakken'. Wat houdt het voor leerlingen in om burger van onze maatschappij te zijn? En wat hebben zij daarvoor nodig? Het persoonlijke verhaal van de heer Naafs helpt hen hierbij.

WEEK VAN RESPECT Respect is natuurlijk iets voor iedere dag, maar in deze week wordt het thema vol in de schijnwerpers geplaatst. In Nederland vinden honderden activiteiten en gastlessen plaats. De Week van Respect wordt georganiseerd door de Respect Education Foundation (REF). REF is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en inclusieve maatschappij. Daarvoor ontwikkelt REF lesprogramma's, organiseert activiteiten en begeleid organisaties om het thema 'Respect' concreet te maken en te activeren.

Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl

advertentie
advertentie