Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

'Nieuwe marine-eenheid uitgesteld bij massale uitstroom militairen'

5 november 2018 om 13:07 lokaal

DOORN In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Barbara Visser van Defensie, dat de totstandkoming van de nieuwe marine-eenheid, Fleet Marine Squadron, opgeschort dreigt te worden als een overgrote meerderheid van de militairen uitstroomt. Dit meldt RTV Utrecht.

De omroep meldde eerder al dat 68 procent van de mariniers aangaf het Korps te gaan verlaten als de verhuizing van Vlissingen naar Doorn doorgezet zou worden. 

ONDER DE NORM ,,Afname van de sterkte van het Korps Mariniers met twee derde zou de operationele inzetbaarheid ruim onder de norm doen dalen", schrijft de staatssecretaris als reactie op Kamervragen van de PVV. Die partij wilde meer weten over de gevolgen wanneer dit grote aantal mariniers het Korps zou verlaten. De staatssecretaris schrijft verder dat de opleiding van nieuwe mariniers onder de uitstroom zou leiden.

DEFENSIEBEGROTING Maandagmiddag wordt de Defensiebegroting in de Tweede Kamer besproken. Tijdens deze vergadering komt ook de verhuizing van de mariniers aan de orde.

advertentie
advertentie