koor regie
koor regie D. de Zwart

Workshop koorbeleving en koorregie bij het Heuvelrugkoor

5 november 2018 om 12:28 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 3 november vierde het Heuvelrugkoor haar 20- jarig bestaan met een koorworkshop, een feestelijke lunch en een muziekquiz.

De workshop werd gegeven door Alinda Talsma uit Grou die het koor liet ervaren hoe belangrijk de mimiek en het begrijpend zingen is voor het overbrengen van liedteksten. Duidelijk werd ook dat de expressie van het koor zoveel verbetert als iedereen uit het hoofd zingt!

In het tweede deel van de workshop toonde Alinda hoe kooropstelling en houding de inhoud van een lied kunnen verduidelijken en versterken. Geoefend werd met het veranderen van de kooropstelling met een enkele pas en clustervorming per stemgroep.

Iedereen is enthousiast om het geleerde in de praktijk te brengen. Komt het zien tijdens de 3de editie van het evenement: Gluren op de Heuvelrug op zondag 25 november. Het Heuvelrugkoor zingt die zondag om 13, 14 en 15 uur op de Johan van Gaesbeeklaan 11, te Driebergen. Meer informatie? Zie www.heuvelrugkoor.nl of op : www.facebook.nl/glurenopdeheuvelrug

advertentie
advertentie