Magda met haar flessencreaties en Natasja (Etos Leersum)
Magda met haar flessencreaties en Natasja (Etos Leersum) Chris van der Weide

Doneer een Fles, een Lichtje in de Duisternis

1 november 2018 om 15:44 lokaal Deel je nieuws

Magda Strijbosch is een Leersumse kunstenares met een fysieke beperking. Op 12 april 1995 heeft zij een auto ongeluk gehad waaraan zij fysieke en psychische (NAH) schade heeft overgehouden.

Als therapie maakt zij al een aantal jaren 'Magda's Kunst': Zij schildert o.a. bloemen en fantasie figuren. Ook is zij creatief bezig met o.a. vilt en andere stoffen.

Van een groot aantal schilderijen heeft ze ook kaarten laten maken die ze verkoopt. Van de opbrengst daarvan koopt ze weer nieuwe materialen om haar nieuwe ideeën tot werkelijkheid te laten komen. Duidelijk een Win Win situatie: Magda maakt mensen blij met haar creaties en voor haarzelf is het een prima therapie en zorgt het voor rust in haar hoofd.

Tijdens de Kerstmarkt van 2017 heeft Magda een creatie van haar zelf; door haar beschilderde flessen met daarin kleine lampjes en daarnaast een glaasje met de batterij en de aan/uit schakelaar, door bezoekers van de Kerstmarkt laten doneren die daarna (9 stuks), voor de Kerstdagen, zijn bezorgd bij Gasten van de Zonnebloem Leersum.

Tijdens het Bloemencorso van 2018 had Magda een eigen kraam. Ook hier konden passanten van haar kraam weer flessen doneren, met als resultaat 13 gedoneerde flessen. Die flessen zijn in september bezorgd op 13 adressen, o.a. weer bij Gasten van De Zonnebloem Leersum.

De donateurs van deze twee flessenacties konden er zelf een kaartje bij schrijven met een bijzondere groet. Door de ontvangers van de flessen werd dit zeer op prijs gesteld.

Flessenactie Kerstdagen 2018:

In samenwerking met de Etos staan er vanaf 1 november bij de Etos* in Leersum wederom flessen die gedoneerd kunnen worden. Ook deze flessen worden voor de Kerstdagen weer bezorgd bij mensen die wel een 'Lichtje in de Duisternis' kunnen gebruiken. Men kan er ook voor kiezen om de fles mee te nemen en zelf als cadeautje aan iemand te geven (of om zelf te houden).

Naast de bijzondere groet kan men ook aangeven bij wie de fles (anoniem) bezorgd moet worden. Als er geen 'begunstigde' wordt vermeld dan worden de flessen weer bezorgd bij 'eenzame' personen (waaronder Gasten van De Zonnebloem Leersum).

Bij de overige winkeliers (in het winkelcentrum) staat wel een voorbeeld van de fles maar de flessen zelf kunnen alleen bij de Etos 'gedoneerd' worden.

Tijdens de Kerstmarkt op vrijdag 14 december van 15.00 - 21.00 uur staat Magda er zelf met een kraam met 'Magda's Kunst' om de donaties eigenhandig te promoten.

 

advertentie
advertentie