Na het sporten is er taart! Uiteindelijk is er € 2610,- bij elkaar gedanst.
Na het sporten is er taart! Uiteindelijk is er € 2610,- bij elkaar gedanst. Jolanda de Vries

Zumba voor het goede doel levert ruim 2600 euro op

1 november 2018 om 13:44 lokaal

AMERONGEN Bij Sport & Health Workout Amerongen heeft men geen extra uurtje slaap gehad afgelopen weekend. Juist tijdens die extra lange nacht dansten meer dan 30 sporters in één uur en één seconde een fantastisch bedrag bij elkaar voor Spieren voor Spieren. Uiteindelijk kon eigenaar Dennis van Dijk € 2610,- overmaken naar het goede doel, bestemd voor kinderen met een spierziekte.

Wilco Willemse

Van Dijk is nu een jaar de eigenaar van het sportcentrum, dat al sinds 1995 op het industrieterrein van Amerongen staat. ,,Dat sporters hun nachtrust opgeven voor zoiets moois is toch geweldig? Ik ben hartstikke trots op de deelnemers, maar ook op mijn collega's Vivien en Yvonne, die de kar hebben getrokken. Toen ik ze vorige maand vroeg of ze aan de Wintertijdchallenge wilden meedoen zeiden ze meteen 'ja!' en zorgden ze voor 30 inschrijvingen. Ik hoopte dat we duizend euro zouden ophalen voor het goed doel, Spieren voor Spieren, maar het is veel meer geworden."

ZUMBA Vivien en Yvonne geven al jaren de activiteit Zumba in het sportcentrum. Yvonne: ,,Dat is hier een heel populaire les. We geven vier lessen per week. Toen Dennis ons vroeg, wisten we meteen dat het een Zumba-les moest worden. Dat is lekker vrolijk, daar kun je de mensen wel voor wakker maken."

TAART Vivien: ,,De sfeer was heel leuk. Het is toch een heel andere setting, zo midden in de nacht. Maar juist dat gegeven maakte het zo geslaagd. In heel Nederland zijn op dezelfde tijd sportlessen gegeven voor het goede doel. De opkomst hier was groot, meer dan 30 sporters hebben meegedaan en hadden supporters meegenomen. tussen twee en drie uur hebben we ons flink in het zweet gewerkt. Na de les was er taart en een drankje. En daarna snel naar bed, want zondagochtend stond er gewoon weer Zumba op het programma."

advertentie
advertentie