Afbeelding
Landschap Erfgoed Utrecht

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

1 november 2018 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

1 november 2018

Amerongen

Informatieavond artrose
19:30 Kon Wilhelminaweg 85
Belangstellenden zijn welkom op de informatieavond over artrose. Locatie is Gezondheidscentrum Amerongen, Koningin Wilhelminaweg 85 in Amerongen. De toegang is gratis. Aanmelden: 0343-214444 of via www.gzc-amerongen.nl/infomatieav

3 november 2018

Amerongen

Natuurwerkdag: wilgen knotten
9:00 Ameronger Wetering 2
Kom in het kader van de 18e nationale Natuurwerkdag helpen bij de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen–Leersum om de wilgenhagen te knotten die langs het kampeerterrein van camping De Boterbloem staan. Lekker buiten aan het werk tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Kijk op de website www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie

Langbroek

Help de sleedoornpage in Overlangbroek
9:30
Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken vrijwilligers, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage.

Driebergen-Rijsenburg

Fandag Dalto / Klaverbladverzekeringen
11:00 Hoendersteeg 7
De Dalto/Klaverblad Verzekeringen fandag gaat op 3 november gevierd worden. Het duurt van 11.00 tot 01.00 uur en daarna kan men nog naar twee oefenwedstrijden kijken. Een ieder is van harte welkom.

Driebergen

De vorm van geluid, roman over tinnitus
17:00 Traaij 4c
Bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen vindt zaterdag 3 november de presentatie plaats van De vorm van geluid van Gregor Verwijmeren, een roman over tinnitus, geluiden en muziek. Een muziekcatalogiseerder wordt gekweld door geluiden in zijn hoofd en gaat op een queeste naar verlossing in een op het scherp van de snede geschreven roman, die ook de lezer anders naar de wereld doet luisteren.

Doorn

75 Hoera! Peter Faber
20:15 Kerkplein 4
Peter Faber neemt belangstellenden zaterdag 3 november mee op reis in Cultuurhuis Doorn. Een bijzondere reis vol levenslust, humor, energie en leuke tips. Om het leven vol te leven! Een interactief programma voor iedereen die het Leven wil vieren. De voorstelling begint om 20:15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop via www.bibliotheekzout.nl/theater te koop en aan de deur. Ze kosten 15 euro per stuk inclusief consumptie.

4 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

Concertserie Sparrendaal
15:00 Hoofdstraat 89
Concertserie Sparrendaal – Het tweede concert van dit seizoen. Belangstellenden zijn welkom.

5 november 2018

Maarn

Wat kan een leesgroep voor je betekenen?
10:00 Trompplein 5
Ria Benschop geeft maandag 5 november vanaf 10:00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Maarn, meer informatie over leeskringen. Ze is ambassadeur van de Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs en muziekluistergroepen. De toegang is gratis, koffie en thee is verkrijgbaar voor 1 euro.

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks houdt Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Driebergen, een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Dialoogplein Nederland opent 5-11 in Doorn
16:00 Amersfoortseweg 98
Dialoogplein Nederland begint maandag 5 november met een inspirerende opening tijdens de landelijke Week van de Dialoog. Locatie: Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn Samen in dialoog zijn inspireert en verbindt. Met het ondertekenen van het Dialoogmanifest is de opening van Dialoogplein Nederland officieel.

6 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

Café de Kletskousjes
9:30 Sperwerkamp 38
Spelen, zingen en kletsen in het peutercafé. Elke dinsdag voor iedereen van 0-4 jaar. Toegang 2,50 euro en aanmelden is niet nodig

Amerongen

Allemanswaard: voor allemaal iets waard?
19:15 Allemanswaard 13
Wethouder Boonzaaijer geeft dinsdagavond de aftrap van de Dialoogtafel in de Allemanswaard in Amerongen. De Dialoogtafel is een open discussieavond waar iedereen welkom is. Thema van deze eerste bijeenkomst is het gebruik van de Allemanswaard. Vanaf 19.15 uur staat koffie en thee klaar. Aanmelden kan via amerongen@bibliotheekzout.nl of telefoonnummer 0343-453 587.

7 november 2018

Doorn

Handwerkcafé in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan woensdag naar de Cantina van cultuurhuis Pléiade vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur. Koffie & thee staat klaar. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Amerongen

Publiekswandeling Amerongse Bos
14:00 Veenseweg 8
Utrechts Landschap/Amerongse Bos houdt woensdag 7 november een publiekswandeling. Vertrek vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen om 14.00 uur. Deelname is gratis en de hond mag worden meegenomen.

Driebergen

Tai Chi introductiecursus
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. Het werkt stressverlagend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De eerste les is een gratis proefles. Meer informatie op taoist.nl.

8 november 2018

Leersum

Workshop over voeding
10:00 Hoflaan 31
Natuurdiëtiste Inge Schakel geeft donderdag 8 november vanaf 10.00 uur een workshop over voeding en gezondheid tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum. Deze workshop maakt onderdeel uit van themamaand Nederland Leest die dit jaar in het teken staan van voeding. De toegang is gratis, koffie/thee kost 1 euro.

9 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

9 november PechaKuchaNight!
20:00 De Horst 5
De derde editie van Pecha Kucha Night Utrechtse Heuvelrug vindt plaats op 9 november. Voor deze editie zijn we terug in Theater Maitland, de plek waar het allemaal begon. Op deze avond komen tien sprekers bijeen om hun inspirerende verhaal te houden volgens een vast format 20 slides van 20 seconden per slide.

10 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

Spinnen voor Hospice Heuvelrug
11:00 Hoendersteeg 7
Health Center Hoenderdaal organiseert samen met de Stichting Vrienden van Hospice Heuvelrug een Spinning Marathon waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan Hospice Heuvelrug. Belangstellenden kunnen een fiets huren voor 10 euro per uur. Ook bedrijven kunnen mee doen met hun bedrijfslogo.

Driebergen-Rijsenburg

KamerOrkest Driebergen Lustrumconcert 2018
20:15 Traaij 239 a
Lustrumconcert zaterdag 10 november, 20:15, Grote Kerk, Driebergen 30 jaar...jong! Muziek van Nederlandse bodem. O.l.v. Albert van Eeghen M.m.v. Merel Vercammen Programma: M. Wantenaar - Fantasie voor viool en orkest J. Andriessen - Sinfonia No. 8, La Celebrazione E. Zapata Blanco - Tres pasos no aire D. Ziel - Absence de Sensibilité, Herfstschets K. Zisimopoulos - Godot

11 november 2018

Amerongen

interactieve lezing: "leven met verlies"
10:30 Imminkstraat 1A
Verlies hoort bij het leven, iedereen krijgt er mee te maken. Steeds kom je voor vragen te staan als: "Hoe verder, hoe pak ik de draad weer op, zodat het leven weer kan gaan stromen?" ,,Vanuit het persoonlijke verhaal over het leven en sterven van mijn gehandicapte zoon bouw ik de lezing op. In de uitwisseling met de zaal komen meerdere vormen van verlies aan bod." Marita Hofman, www.viavitae.nl

Amerongen

Opera Zuid 'De Grens' op Kasteel Amerongen
13:30 Drostestraat 20
Precies 100 jaar nadat Keizer Wilhelm II aankwam op Kasteel Amerongen speelt Opera Zuid een nieuwe opera 'De Grens' over zijn aankomst in Nederland. De geschiedenis komt tijdens deze bijzondere opera op het kasteelterrein op zondag 11 november heel dichtbij. Door muzikale enscenering wordt men op de daadwerkelijke plek 100 jaar terug geworpen in de tijd.

Driebergen-Rijsenburg

Maya zingt de wereld rond, kleutertheater
15:00 De Horst 5
Kleuters mogen zondagmiddag komen genieten van een bijzonder muzikaal kleutercabaret in Theater Maitland in Driebergen. De voorstelling heet -Maya zingt de wereld rond- en gaat over nieuwsgierig zijn naar de wereld en de mensen die er leven. Voor kleuters vanaf drie jaar. De voorstelling begint om 15:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater en aan de deur voor 7,50 euro

13 november 2018

Driebergen

IKO-lezing oude begraafplaats.
10:00 Klaproos 2
Bas van Duuren komt vertellen over de geschiedenis van de oude begraafplaats midden in het dorp en wat keizer Napoleon Bonaparte had met begraafplaatsen? Wat veranderde in de regels van vroeger tot aan de jaren 1970 voor Driebergen. In het verhaal over de Stichting "Vroeger en Nu" en het Centrum Funeraire Cultuur wordt Driebergen herkenbaar

14 november 2018

Doorn

Kleurrijke gesprekken deel I
10:00 Kerkplein 4
Gerdi Keeler nodigt belangstellenden uit om woensdag 14 november vanaf 10.00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn uit om tijdens de verhalentafel stil te staan bij positieve momenten in het leven. Het gaat om de positieve momenten in je leven die in je geheugen bewaard liggen. Door ze weer tot leven te roepen, zie je wat je hebt meegemaakt.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie