Afbeelding
Utrechts Landschap

Utrechts Landschap veilt hout op stam

29 oktober 2018 om 15:54 lokaal

AMERONGEN Het Utrechts Landschap organiseert ook dit jaar een houtveiling waarbij particulieren het hout zelf in het bos mogen zagen. Op zaterdag 10 november wordt de veiling gehouden, maar belangstellenden kunnen een week eerder, op zaterdag 3 november, alvast diverse kavels bekijken. 

De bomen worden uit het bos gehaald om de variatie te vergroten en kansrijke bomen meer ruimte te geven. ,,Vroeger was het heel gebruikelijk om hout uit het bos openbaar te verkopen. Het hergebruiken van materiaal draagt bij aan de duurzaamheid. Vooral boeren gebruikten veel hout: voor afrasteringen, het bouwen van schuurtjes en natuurlijk als kachelhout", aldus Utrechts Landschap. 

BETROKKENHEID Door het hout te veilen wil Utrechts Landschap het hergebruik van hout stimuleren en de betrokkenheid van het publiek bij het bos en bosbeheer vergroten. Bovendien werken de kopers mee aan het kleinschalig beheren van het bos. Doordat ze het hout handmatig in het bos zagen, hoeven er geen grote machines het bos in.

START De veiling start om 13.00 uur in de Tabaksschuur aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kan bij Sportpark De Burgwal.

Meer informatie is te vinden op www.utrechtslandschap.nl/houtveiling.

advertentie
advertentie