Soosjaal in DJOI

29 oktober 2018 om 12:42 lokaal Deel je nieuws

Maandelijkse ontmoetingsavonden voor jongeren met autisme en hun ouders 

 

Sinds maart 2018 is er in jongerenruimte DJOI in Driebergen iedere maand een Soosjaal: een avond georganiseerd door ouders van kinderen met autisme, in samenwerking met het Sociaal Dorpsteam en jongerenwerk van de Utrechtse Heuvelrug. Het doel is om een fijne avond te bieden voor jongeren met autisme. En tegelijkertijd een mogelijkheid voor de ouders en verzorgers om elkaar te ontmoeten. 

 

De afgelopen avonden waren zeer geslaagd. Zowel jongens als meisjes variërend tussen de 10 en 18 jaar komen op de avonden af. Zij vinden veelal aansluiting bij elkaar. Tijdens de avond is er een veilige sfeer waarin de jongeren mee kunnen doen aan een georganiseerde activiteit, of ze kunnen kiezen om iets anders te gaan doen, bijvoorbeeld tafeltennissen of biljarten. De meegekomen ouders doen mee met één van de spellen, wisselen onderling ervaringen uit of genieten aan de bar van een kop koffie of thee. 

 

We hebben dan ook veel zin in de volgende Soosjaal op maandag 5 november 2018. Deze avond gaan we met elkaar herfststukjes maken. Binnenkomst en inschrijving is vanaf 19.00 uur en om 19.10 uur start de activiteit. Om 21.00 uur zullen we sluiten. Jongeren die liever niet (direct) deelnemen maar toekijken, zijn uiteraard ook van harte welkom! Op de avond zelf is er gratis koffie, thee en limonade aanwezig in de jongerenruimte - andere versnaperingen kunnen eventueel aan de bar gekocht worden. Ouders die dit willen, kunnen ook een actieve rol krijgen in de organisatie van Soosjaal, zoals een bardienst draaien of een activiteit voorbereiden. 

 

De avond is toegankelijk voor jongeren en ouders uit de hele Utrechtse Heuvelrug. Dit is een besloten avond, dus voor inloop van het jongerenwerk of andere activiteiten is men welkom op de andere middagen en avonden dat de jongerenruimte geopend is. 

 

Voor meer info kan er gemaild worden naar: robbert.graner@samenopdeheuvelrug.nl,   

reyer.vos@samenopdeheuvelrug.nl, sharon.breeschooten@samenopdeheuvelrug.nl of sylviavanderlaan@yahoo.com. 

 

Wat:         Soosjaal 

Voor wie: jongeren met autisme en hun ouders/verzorgers 

Wanneer: maandag 5 november 2018 van 19.00 tot 21.00 uur 

Waar:      Jongerenruimte DJOI, Engweg 24E Driebergen 

Kosten:   geen 

advertentie
advertentie